• 瀏覽: 9,872
  • 回覆: 32
好想靜靜

你有壓力我有壓力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 momo1991 於 2020-10-27 10:09 PM 發表

真係好煩有時放咗工唔想返屋企好嘈想自己一個人靜下返到屋企D小朋友唔係喺度嘈交就哭,我老婆就日日苦口苦面唔知想點唔知點做佢地先至開心
如果你日日不停對住D 又吵又哭 既小朋友,你會笑得好開心?

回覆 引用 TOP

小朋友細時冇教好, 大個就越黎越放肆, 你老婆就算冇返工, 日日對住個唔聽教既小朋友, 都會身心疲累~
唔知你小朋友幾多歲, 但若然你太太平時照顧佢, 佢好明顯唔再怕你太太, 或者呢個時候你要做個嚴父, 儘可能幫你太太指正小朋友錯處, 等小朋友知道父母有威嚴要聽話~

回覆 引用 TOP

放左工係公園食下煙吸下灑,玩半個鐘手機才先回家

聽說子女細個都是學父母的,要改變負磁場,要自己先改變,再感染家中其他成員,知道返工是很很很辛苦的,但這是你頭家~~要循序漸進,不能操之過急,家人是一世的,有心一定可以扭轉,祝合家平安!事事如意!

回覆 引用 TOP

大家互相遷就下啦...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-10-28 05:36 PM 發表

放左工係公園食下煙吸下灑,玩半個鐘手機才先回家
會唔會今日半個鐘聽日九個字後日一個鐘慢慢多㗎啲時間

回覆 引用 TOP

佢抑鬱?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 momo1991 於 2020-10-27 10:09 PM 發表

真係好煩有時放咗工唔想返屋企好嘈想自己一個人靜下返到屋企D小朋友唔係喺度嘈交就哭,我老婆就日日苦口苦面唔知想點唔知點做佢地先至開心
湊小朋友辛苦過返工,
廿四小時黐住曬,
特別對住百厭仔、過度活躍、
不能自理的小朋友。

回覆 引用 TOP

引用:

當初唔帶套嘅後果

回覆 引用 TOP

娶港女系咁架啦。唔系你想點。

回覆 引用 TOP

完全明白你感受

回覆 引用 TOP

引用:

好想靜靜
邊條女叫靜靜?
姓陳??

回覆 引用 TOP

引用:

好想靜靜
約格劍,靜一靜?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]