• 瀏覽: 2,654
  • 回覆: 40
我以前一直都覺得網戀唔靠譜,因為無基礎的認識;異地戀我接受唔到,因為我需要真實面對面、有接觸、有激情的戀愛以前同朋友傾開呢個話題,我都會好堅定甘講我一定唔會,結果點?打臉lorrr...
我玩交友app識左我e家既男朋友,其實我地一起左唔夠一個月(識左接近3個月先一齊)。我本來玩交友app其實唔系為左識仔、都唔系話想識朋友、都唔系想約X,但具體系因為咩我就唔講住(有機會再講XD)
講下我同佢開始之前既背景先啦:
佢系大陸人黎,大我一歲,學生。同佢相處左半個月就覺得我自己有啲唔妥,都掙扎左好耐要唔要斷聯,我其實第一日識佢以為以後唔會keep contect,但之後估唔到佢會keep住搵我(我第一日覺得同佢性格超唔夾,完全唔系我想相處既人,估唔到佢第二日會繼續搵我,我系有人搵我我就一定覆既人,除非睇唔到,所以之後keep住日日聯絡,慢慢我都對佢改觀,然後慢慢仲中意埋佢...
再講下我挽玩交友app既情況,我玩左4個月,直到識左佢就無乜點玩,識佢之前都識左幾個幾arm傾既男仔,日日聯絡、keep住聯絡既人都唔只佢,但令我有feel既人偏偏得佢,交友app、現實其實都有人追我既,但系都無feel(所以我唔系因為單身太耐或太缺愛所以先把持唔住。)
一齊之前,我覺得佢系frd zone我,但我地基本系接近日日都傾一次電話。
後來我地一齊既契機是甘的:我同佢講左有個男仔同我表白,問佢點覆...佢問我點解拒絕,我就話我中意既人唔系果個人。之後佢就問我我中意既人邊度識、識左既耐,我坦白甘答,佢估到就問我我中意既人系咪佢,我答系...之後佢就問我要唔要試下一齊,我話好。但之後佢話知道女仔需要有儀式感甘一齊,所以就再問我可唔可以做佢女朋友~(你地覺得算系我追佢、我表白/佢表白/自然一齊?)
更到E度先,有機會再講,sor for 1999~~~

引用:
原帖由 銀色小貓 於 2020-10-26 02:53 PM 發表

我一直都覺得網戀唔靠譜,無基礎的認識;異地戀我接受唔到,我需要真實面對面、有接觸、有激情的戀愛以前同朋友傾開呢個話題,我都會好堅定甘講我一定唔會,結果點?打臉lorrr...
我玩交友app識左我而家既男朋友,其實我地一起左唔夠一個月(識左接近3個月先一齊)。我本來玩交友app其實唔系為左識仔、都唔系話想識朋友、都唔系想約X,但具體系因為咩我就唔講住(有機 ...
都唔G你想點,嘰哩咕嚕咁,你係咪南磨佬黎?

引用:
原帖由 銀色小貓 於 2020-10-26 02:53 PM 發表

我一直都覺得網戀唔靠譜,無基礎的認識;異地戀我接受唔到,我需要真實面對面、有接觸、有激情的戀愛以前同朋友傾開呢個話題,我都會好堅定甘講我一定唔會,結果點?打臉lorrr...
我玩交友app識左我而家既男朋友,其實我地一起左唔夠一個月(識左接近3個月先一齊)。我本來玩交友app其實唔系為左識仔、都唔系話想識朋友、都唔系想約X,但具體系因為咩我就唔講住(有機 ...
我……覺得妳啲中文表達能力爭啲囉~

回覆 引用 TOP

Sor 哈哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 印度凸警 於 2020-10-26 03:03 PM 發表

都唔G你想點,嘰哩咕嚕咁,你係咪南磨佬黎?
Maybe, who knows?

回覆 引用 TOP

小心被人呃呀

到見到真身嗰日先講,網戀無限好

回覆 引用 TOP

唔係好明

回覆 引用 TOP

你夾雜好多對佢的幻想,學其他人話齋,見到真面目就知了

回覆 引用 TOP

網戀+LD認真唔睇好。

天是蔚藍的

回覆 引用 TOP

長篇大論想表達乜嘢?

唔G你UP乜
只知道你要準備啲錢畀佢

教育水平點會咁差㗎

回覆 引用 TOP

過程重要嗎,唔係結果先最重要咩
諗太多得個煩字

但你打咁長,我有認真睇晒

引用:

我以前一直都覺得網戀唔靠譜,因為無基礎的認識;異地戀我接受唔到,因為我需要真實面對面、有接觸、有激情的戀愛以前同朋友傾開呢個話題,我都會好堅定甘講我一定唔會,結果點?打臉lorrr...
我玩交友app識左我而家既男朋友,其實我地一起左唔夠一個月(識左接近3個月先一齊)。我本來玩交友app其實唔系為左識仔、都唔系話想識朋友、都唔系想約X,但具體系因為咩我就 ...
網戀完全唔可靠,仲要異地戀,都應該維持唔得耐La……

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]