• 瀏覽: 1,552
  • 回覆: 17
熱賣及精選
唔系個個都可以做偉人,也唔系個個都可以為社會做貢獻,只要好好工作,做好自己,不給社會添亂已經為社會做事啦。

Oman~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一顆糖 於 2020-10-26 10:11 AM 發表

咪把自己想嘅太偉大,要知,喺別人嘅世界裡,唔管你做嘅多好,你都只系個配角啫。順其自然,好好做好自己。
唔管你做嘅多好...........應該係「唔理你做得幾好」!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一顆糖 於 2020-10-26 10:11 AM 發表

咪把自己想嘅太偉大,要知,喺別人嘅世界裡,唔管你做嘅多好,你都只系個配角啫。順其自然,好好做好自己。
唔好指望自己咁偉大做個偉人,希望做一個好人算啦。

回覆 引用 TOP

不攀不比不羨不慕,做好自己那得多難

做好自己就足夠了,加油呀

今日遇見嘅咖喱魚旦,好美味好食

回覆 引用 TOP

做好自己係唔需要開帖的

臨兵鬥者皆陣列在前
          丸attack 🤗

回覆 引用 TOP

引用:

今日做配角唔緊要,他日遇到懂欣賞你既人,就會知道你既好,就自然成為佢心中主角

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>

回覆 引用 TOP

豈能盡人如意.......
係呢點樣為之好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 正義的使者 於 2020-10-27 09:33 AM 發表

不攀不比不羨不慕,做好自己那得多難
問題係自己做到有多好,都會有説你不好。

智者務其實,愚者爭虛名。
莫以善小而不為,勿以惡小而為之。
順其自然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 corolla100 於 2020-10-27 08:41 PM 發表

問題係自己做到有多好,都會有説你不好。
往往會係咁,所以過得自己心安理得就好,識欣賞你既就會覺得你好,對你偏見既點都話你唔好

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>

回覆 引用 TOP

過好自己,別去管他們說什麼

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]