• 瀏覽: 4,393
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 bobojit 於 2020-10-25 01:14 PM 發表

羽毛裂是頗嚴重瑕疵,太嚴重會爆開。
弱弱一問:版大,如果邊邊位真係爆開左 值唔值返一半?有修補投術?

熱賣及精選
引用:
原帖由 天邊海角 於 2020-10-25 04:05 PM 發表

弱弱一問:版大,如果邊邊位真係爆開左 值唔值返一半?有修補投術?
唔太明白你的意思,爆開咗即係斷開?無得修復,只有重新夾硬車細啲,還要遷就車工比例,粒石得返很細克拉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天邊海角 於 2020-10-25 03:44 PM 發表

環境差 可再鋤價
Thanks C兄!😁🤟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-24 11:43 PM 發表

2cart, 3ex non, H colour, eye clean
如題,thanks Bro n Sis!!
這種大裂si在11萬內,你檢查一下接受到就可以!

引用:
原帖由 dickson22 於 2020-10-26 01:37 PM 發表

這種大裂si在11萬內,你檢查一下接受到就可以!
Thanks Bro, 而家最後傾到$123,000...心大心細...睇左咁多粒,佢雖然是si2,但放大後內含物仲好似少過其他款式嘅si1同vs2咁...有隻H vs2, 整體好乾淨,但惟獨是台面位置有明顯cloud...所以感覺上仲差過隻si2咁

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-26 01:53 PM 發表

Thanks Bro, 而家最後傾到$123,000...心大心細...睇左咁多粒,佢雖然是si2,但放大後內含物仲好似少過其他款式嘅si1同vs2咁...有隻H vs2, 整體好乾淨,但惟獨是台面位置有明顯cloud...所以感覺上仲差過隻si2咁
C師,我只有呢張圖,有無咩意見呀?Thanks!

附件

Screenshot_20201026-163245_Gallery.jpg(88.95 KB)

2020-10-26 04:55 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-26 01:53 PM 發表

啲裂嚴重所以評為si2,你接受到就可以!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bobojit 於 2020-10-25 01:14 PM 發表

羽毛裂是頗嚴重瑕疵,太嚴重會爆開。
師兄,如果根據這張圖和證書睇,請問問題嚴重嗎?這si2在這個預算內價錢算是合理嗎?謝謝!

附件

IMG-20201026-WA0025.jpg(125 KB)

2020-10-27 09:01 AM

Screenshot_20201025-235354_Drive.jpg(207.61 KB)

Screenshot_20201027-081950_Gallery.jpg(49.05 KB)

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-25 01:10 PM 發表

因為要2卡,所以呢個budget唔易搵,我想要3ex non..有d難度..睇左好多,就算F colour都好,VS2都好,內涵物都好多 😔
點解一定要兩卡? 求婚用?

引用:
原帖由 s0020926 於 2020-10-27 03:41 PM 發表

點解一定要兩卡? 求婚用?
是喔,求婚用的,因之前曾經講過,要兌現。。😆😆

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-27 03:44 PM 發表

是喔,求婚用的,因之前曾經講過,要兌現。。😆😆
如果係咁, 會唔會考慮吓再儲吓錢先, 如果你個 budget 可以上到廿個, 質素會好好多...

如果得十令個, 只會買到劣品, 我估你未來老婆都唔必夠膽喺朋輩間攞出嚟曬...

引用:
原帖由 s0020926 於 2020-10-27 03:52 PM 發表

如果係咁, 會唔會考慮吓再儲吓錢先, 如果你個 budget 可以上到廿個, 質素會好好多...

如果得十令個, 只會買到劣品, 我估你未來老婆都唔必夠膽喺朋輩間攞出嚟曬...
知道喔!因為我覺得一般嘅鑽石,投資價值很低,所以唔想花太多錢係鑽石上。。其實粒鑽石都有H colour 同 3ex non, 係衰在si2..如果要vs2,要加多2,3萬

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-27 04:15 PM 發表

知道喔!因為我覺得一般嘅鑽石,投資價值很低,所以唔想花太多錢係鑽石上。。其實粒鑽石都有H colour 同 3ex non, 係衰在si2..如果要vs2,要加多2,3萬
其實求婚戒指你都唔好諗投資價值, 因為隻戒指會係 keep 一世, 我估你都唔會想有賣番出去嘅一日...

現實啲講, 啲女人想要隻有番咁上下大嘅求婚戒指都係想喺朋輩間威嚇曬吓, create 個話題; 你試諗吓你未來老婆喺朋友面前曬戒指時無 WOW 嘅感覺, 更甚係有啲八婆說三道四, 佢內心應該不會是味兒, 亦因為咁心中會帶住一條刺...

比多兩三萬, 令到成件事更加好, 一個 positive 嘅回憶; 能力許可比多五六萬令到件事更加圓美, 無憾終生, 何樂而不為?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-24 11:43 PM 發表

2cart, 3ex non, H colour, eye clean
如題,thanks Bro n Sis!!
100000 up

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]