• 瀏覽: 4,393
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
2cart, 3ex non, H colour, eye clean
如題,thanks Bro n Sis!!

附件

20201024_233026_mh1603553733615.jpg(143.61 KB)

2020-10-24 11:43 PM

熱賣及精選
乜Gia cert ?
冇日期,inscription冇描述?
冇Number

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-24 11:43 PM 發表

2cart, 3ex non, H colour, eye clean
如題,thanks Bro n Sis!!
整體來說頭大身細畸形囉,有機會影響火和閃,咁大粒石面積大淨度要求起碼vs2囉,這粒太多羽毛裂紋,而且貼邊及沿住邊緣生,有風險,小心啦eye clean是店鋪呃人技倆,睇不到並不是唔影響粒石囉,放棄啦揀過

引用:
原帖由 caprice.jew 於 2020-10-25 01:28 AM 發表

乜Gia cert ?
冇日期,inscription冇描述?
冇Number
師兄,因為delete左喎🤪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bobojit 於 2020-10-25 12:07 PM 發表

整體來說頭大身細畸形囉,有機會影響火和閃,咁大粒石面積大淨度要求起碼vs2囉,這粒太多羽毛裂紋,而且貼邊及沿住邊緣生,有風險,小心啦eye clean是店鋪呃人技倆,睇不到並不是唔影響粒石囉,放棄啦揀過
師兄,我現場睇過呢粒,感覺上比較少瑕疵了,我唔係太熟,見佢台面大,諗住好d...都是就番budget😔。。如果只睇圖,你認為值咩價呀?Thanks!

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-25 12:18 PM 發表

師兄,我現場睇過呢粒,感覺上比較少瑕疵了,我唔係太熟,見佢台面大,諗住好d...都是就番budget😔。。如果只睇圖,你認為值咩價呀?Thanks!
唔夠預算細啲囉!鑽石受好多影響都會唔閃唔火,得個穀無謂囉!Sl2淨度頗嚴重,尤其是咁大粒石起碼VS2才穩陣。

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-25 12:18 PM 發表

價錢方面沒有資料好難講合唔合理,因為鑽石放在那類型店舖價錢波幅頗大,好難一概而論,你自己最好放價錢上來和什麼類型店鋪才知道有無俾人搵笨囉!

引用:
原帖由 bobojit 於 2020-10-25 12:42 PM 發表

價錢方面沒有資料好難講合唔合理,因為鑽石放在那類型店舖價錢波幅頗大,好難一概而論,你自己最好放價錢上來和什麼類型店鋪才知道有無俾人搵笨囉!
師兄,係樓上鋪,佢話係批發,$135,000, Thanks!

引用:

比例有問題梗係大啦!應大的地方唔大,好像啲大頭baby你話有無問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bobojit 於 2020-10-25 12:41 PM 發表

唔夠預算細啲囉!鑽石受好多影響都會唔閃唔火,得個穀無謂囉!Sl2淨度頗嚴重,尤其是咁大粒石起碼VS2才穩陣。
我見有粒差不多價錢嘅H,但係有VS2, 不過放大後台面有明顯嘅 cloud, 好礙眼,所以無買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-25 12:46 PM 發表

師兄,係樓上鋪,佢話係批發,$135,000, Thanks!
佢話係批發你就信,你都好容易呃,偏貴少少,放棄啦,信我啦揀粒細啲,日後你會使後悔

引用:
原帖由 bobojit 於 2020-10-25 12:54 PM 發表

佢話係批發你就信,你都好容易呃,偏貴少少,放棄啦,信我啦揀粒細啲,日後你會使後悔
因為要2卡,所以呢個budget唔易搵,我想要3ex non..有d難度..睇左好多,就算F colour都好,VS2都好,內涵物都好多 😔

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-25 01:10 PM 發表

因為要2卡,所以呢個budget唔易搵,我想要3ex non..有d難度..睇左好多,就算F colour都好,VS2都好,內涵物都好多 😔
羽毛裂是頗嚴重瑕疵,太嚴重會爆開。

環境差 可再鋤價

引用:
原帖由 xilef12 於 2020-10-25 01:10 PM 發表

你的預算只會買到劣質的2卡囉!只會嘥氣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]