• 瀏覽: 2,145
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
呀媽成日係到呻個電話好卡好慢,我見佢成日係到呻,就買部岩岩部出既電話俾佢用😩好無奈囉 佢竟然鬧我 😒😒
[話我嘥晒啲錢 個電話又未壞, 你之後冇錢唔好同我講]
真係好唔開心囉 , 你估哩個世界真係有咁多孝順女, 俾個心孝順佢俾要俾佢鬧🙁

有時老人家鐘意感

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 看透世事嘅靚妹 於 2020-10-23 11:06 PM 發表

呀媽成日係到呻個電話好卡好慢,我見佢成日係到呻,就買部岩岩部出既電話俾佢用😩好無奈囉 佢竟然鬧我 😒😒
真係好唔開心囉 , 你估哩個世界真係有咁多孝順女, 俾個心孝順佢俾要俾佢鬧🙁
我阿媽話腳痛可能鞋不舒服,感見到鞋店買一送一。就買對自己穿,另一對比阿媽。結果呢未見佢穿過出街,都係穿其他鞋

其實d老人家要學下點同後生相處,上一輩普遍5會用鼓勵性感恩說話對仔女,反正以挑剔說教式去特顯長輩地位

引用:
原帖由 bblaila 於 2020-10-24 02:40 PM 發表

其實d老人家要學下點同後生相處,上一輩普遍5會用鼓勵性感恩說話對仔女,反正以挑剔說教式去特顯長輩地位
係囉 真係好冇引
以後都唔送😩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yee51 於 2020-10-24 12:15 AM 發表

我阿媽話腳痛可能鞋不舒服,感見到鞋店買一送一。就買對自己穿,另一對比阿媽。結果呢未見佢穿過出街,都係穿其他鞋
會唔會係唔岩著?

回覆 引用 TOP

自已諗你媽都是肉緊你遮 個心會舒服D的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 看透世事嘅靚妹 於 2020-10-23 11:06 PM 發表

睇人,其實真係唔需要對老人家太好,
你顧惦自己先啦!佢哋有錢識自己買,
將來你哋住唔埋想分開,到時無錢又無能力建家立業仲煩。
你將來搵多啲,到時買俾佢,佢用唔用係另一回事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bblaila 於 2020-10-24 02:40 PM 發表

感恩?有幾多人用感恩態度同阿媽講嘢先?老馮態度就好多…

回覆 引用 TOP

想當個孝順女太難了,老人真不好伺候 

回覆 引用 TOP

引用:

有啲人好慳一蚊一毫都唔會洗多,你買之前同佢講聲。

算好啦,我呀媽,我買電話俾佢,佢會再要lv 手袋,要完袋又要鞋,要完鞋又要其他,無止境,如果話自己冇錢就話我冇用

引用:
原帖由 20bling 於 2020-10-28 10:33 PM 發表

有啲人好慳一蚊一毫都唔會洗多,你買之前同佢講聲。
係既 😆佢真係好慳

引用:
原帖由 stupido0112 於 2020-10-28 10:57 PM 發表

算好啦,我呀媽,我買電話俾佢,佢會再要lv 手袋,要完袋又要鞋,要完鞋又要其他,無止境,如果話自己冇錢就話我冇用
🥶🥶🥶好傷心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 看透世事嘅靚妹 於 2020-10-29 12:31 AM 發表

係既 😆佢真係好慳
佢個年代同我哋年代唔同,所以睇開啲啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]