• 瀏覽: 15,598
  • 回覆: 97
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 觸不到的她 於 2020-10-23 05:50 PM 發表

睇到共同朋友嘅發文先知,中學個陣嘅初戀男友喺屋企發生意外,過咗兩日先畀人發現。人生真係好無常
rip

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 觸不到的她 於 2020-10-23 05:50 PM 發表

睇到共同朋友嘅發文先知,中學個陣嘅初戀男友喺屋企發生意外,過咗兩日先畀人發現。人生真係好無常
正因為人生無常所以人生嘅最大目標應該係盡量令每一日的快樂達到最大 。
1: 每日揀開心嘅嘢去做 想啲開心嘅嘢
2: 傷心嘅往事盡量不要回憶 , 因為這會減少你的快樂
3:不要每天埋怨憎恨你不喜歡的人和事, 因為這不會幫助你快樂,
4: 可以的話 盡量幫助別人令人快樂,獨樂不如眾樂。 因為別人快樂後也會令你快樂
5:不要將你的快樂建基在別人的痛苦身上,因為人哋的回饋會令你不快樂

引用:
原帖由 觸不到的她 於 23-10-2020 05:50 PM 發表

那些朴過的日子?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 觸不到的她 於 2020-10-23 07:11 PM 發表

其實我係冇遺憾架,初戀嘅時候乜都不懂
甘距應該走得唔開心啦,同你拍完拖的結果系咩都不懂

回覆 引用 TOP

人生無常,珍惜身邊人😊

回覆 引用 TOP

引用:

人生就係咁㗎啦,人死起上嚟係一個個計,唔係計年紀大細。

回覆 引用 TOP

報紙有無報?

所以人生後生應盡歡

回覆 引用 TOP

生。老。病。死。
規律 無變

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天之方厥 於 2020-10-23 11:27 PM 發表

正因為人生無常所以人生嘅最大目標應該係盡量令每一日的快樂達到最大 。
1: 每日揀開心嘅嘢去做 想啲開心嘅嘢
2: 傷心嘅往事盡量不要回憶 , 因為這會減少你的快樂
3:不要每天埋怨憎恨你不喜歡的人和事, 因為這不會幫助你快樂,
4: 可以的話 盡量幫助別人令人快樂,獨樂不如眾樂。 因為別人快樂後也會令你快樂
5:不要將你的快樂建基在別人的痛苦身上,因為人哋的回饋會令你不快樂
不要戰爭 大家做愛
make love no war

你唔係男男初戀?經過華山論劍之後才分手?

回覆 引用 TOP

唉,年紀大咗好多野係講唔定,珍惜活在當下囖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bigbean 於 2020-10-24 05:14 AM 發表

不要戰爭 大家做愛
make love no war
有愛再做,一定無war.
只做無愛,遲早有禍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]