• 瀏覽: 25,602
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 樹上純情的天才 於 2020-10-23 04:02 PM 發表

本身返工8點鐘出門口,放工6點3返到屋企,嫁咗之後返工7點出門口,放工7點3返到屋企。(如果唔塞車)

日日坐多2個鐘車,車程又長又塞車,坐位又迫架車又多人,好煎熬。講真打工仔一日有幾多個鐘屬於自己?

真係好辛苦,老公無錢搬近d住,我出錢佢又唔制,本身份工唔易轉,日日返工放工好似走難咁,想返工近d姐,真係覺得好難捱。
既然你有鬆動錢,自己出部車出入囉,載埋你老公都仲得

回覆 引用 TOP

一係轉工
一係轉老公

回覆 引用 TOP

咁後悔,搬返黎咯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹上純情的天才 於 2020-10-23 04:02 PM 發表

本身返工8點鐘出門口,放工6點3返到屋企,嫁咗之後返工7點出門口,放工7點3返到屋企。(如果唔塞車)

日日坐多2個鐘車,車程又長又塞車,坐位又迫架車又多人,好煎熬。講真打工仔一日有幾多個鐘屬於自己?

真係好辛苦,老公無錢搬近d住,我出錢佢又唔制,本身份工唔易轉,日日返工放工好似走難咁,想返工近d姐,真係覺得好難捱。
離婚罹!嫁得一咁辛苦喺度呻嫁來托杘咩。

回覆 引用 TOP

我都係由九龍區搬到元朗,仲要跑馬地返工
不過住左元朗真係好捨服,係時間少左

回覆 引用 TOP

你都講到自己有錢, 買車比埋屋企同公司兩個CARPARK咪乜都解決

回覆 引用 TOP

引用:

那就離婚啦

回覆 引用 TOP

咁辛苦就離婚,無謂辛苦自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qscwdvef 於 2020-10-28 01:36 PM 發表

埋件有車男車返工咪得囉
唔係應該搵個唔使自己返工俾樓主做少奶奶嘅仲好咩? 咁住邊都無問題啦。

回覆 引用 TOP

另一半唔肯的原因?

回覆 引用 TOP

時間就是金錢,想搬近就是俾錢買時間。女人既青春好寶貴(唔夠時間湊仔)

回覆 引用 TOP

引用:

當初唔好嫁俾佢呀麻

人一黃,  變蟑螂

曱甴死全家

回覆 引用 TOP

鬼叫你 like 大西北仔

千奇唔好生小朋友, 害死佢哋🤪

回覆 引用 TOP

有情飲水飽

回覆 引用 TOP

戴眼識人,富在深山冇問題

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右