• 瀏覽: 2,127
  • 回覆: 10
是咁的,我老母佢老公由我細細個開始已經冇嘜點盡到阿爸責任,家事唔理,借錢借到有人上門收數,問佢點解借錢,佢話養家,不過食煙,賭錢,打麻雀,只差在冇飲酒同家暴,開頭都信佢,老母大陸黎,粵語聽唔好明,見佢一個人養家都辛苦,點知近排先發覺原來出面一直都有女人,唔只一個,過時過節有KEEP住俾人錢,買金鏈,微信支付,還叫人家媳婦兒懷疑佢仲有去叫雞,唔知其他老豆點,不過我細個係屋企,佢會照同老母上床,係屋企睇AV,對我幾大影響..綜援呃到足,錢借到依家未還晒,冇料到仲要同人開公司,之後partner最後唔合作,搞到條數自己咩,怨天怨地怨人,就係覺得自己最冇錯,話我書讀唔成,垃圾,唔諗下當初被人拉,係邊個用學費保佢出黎

引用:
原帖由 retsdfgd999 於 2020-10-22 07:20 PM 發表

是咁的,我老母佢老公由我細細個開始已經冇嘜點盡到阿爸責任,家事唔理,借錢借到有人上門收數,問佢點解借錢,佢話養家,不過食煙,賭錢,打麻雀,只差在冇飲酒同家暴,開頭都信佢,老母大陸黎,粵語聽唔好明,見佢一個人養家都辛苦,點知近排先發覺原來出面一直都有女人,唔只一個,過時過節有KEEP住俾人錢,買金鏈,微信支付,還叫人家媳婦兒懷疑佢仲有去叫雞,唔知其他老豆點,不過我細個係屋企,佢會照同老母上床 ...
你唔好學佢,大把幸福生活在你前面。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 retsdfgd999 於 2020-10-22 07:20 PM 發表

是咁的,我老母佢老公由我細細個開始已經冇嘜點盡到阿爸責任,家事唔理,借錢借到有人上門收數,問佢點解借錢,佢話養家,不過食煙,賭錢,打麻雀,只差在冇飲酒同家暴,開頭都信佢,老母大陸黎,粵語聽唔好明,見佢一個人養家都辛苦,點知近排先發覺原來出面一直都有女人,唔只一個,過時過節有KEEP住俾人錢,買金鏈,微信支付,還叫人家媳婦兒懷疑佢仲有去叫雞,唔知其他老豆點,不過我細個係屋企,佢會照同老母上床 ...
話你知在先嘞:
1.「我老母佢老公由我細細個開始已經冇嘜點盡到阿爸責任」
2.「老母大陸黎,粵語聽唔好明」

我睇到這兩個訊息。

第壹:親生嘅唔好咁稱呼……你識咁分辨唔等於你應該咁稱呼(而且搞女人時佢係老公生仔時先係阿爸)而唔係親生嘅佢街已仆在先理鳩你死活係「順理成章」。

第貮:你至少半個新移民於外(內地都稱為外省)生活艱難理應少廢話。肺腑說話隨你便。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高
引用:
原帖由 ttkwan 於 2020-10-22 11:29 PM 發表

話你知在先嘞:
1.「我老母佢老公由我細細個開始已經冇嘜點盡到阿爸責任」
2.「老母大陸黎,粵語聽唔好明」

我睇到這兩個訊息。

第壹:親生嘅唔好咁稱呼……你識咁分辨唔等於你應該咁稱呼(而且搞女人時佢係老公生仔時先係阿爸)而唔係親生嘅佢街已仆在先理鳩你死活係「順理成章」。

第貮:你至少半個新移民於外(內地都稱為外省)生活艱難理應少廢話。肺腑說話隨你便。
怕咗啲香討「積分王」:搞你老母佢就係你老母個老公先啱。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高

回覆 引用 TOP

Ai....bad parenting.

回覆 引用 TOP

引用:

咁嘅老豆,
你媽都挨到,
冇去離婚,
實佢有佢苦衷。

依家啲後生仔寫文章,
有冇自己睇一次先post?
真係睇到人都"din"

引用:
原帖由 87er 於 2020-10-24 09:28 PM 發表

咁嘅老豆,
你媽都挨到,
冇去離婚,
實佢有佢苦衷。
呢的真係真言

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-10-25 07:45 AM 發表

依家啲後生仔寫文章,
有冇自己睇一次先post?
真係睇到人都"din"
好笑,應唔應該叫老母同佢老公離婚?係繼父嗎?

回覆 引用 TOP

婚姻關係係屬於佢地2個,你好好做人,唔洗再理佢地

回覆 引用 TOP

箇個唔係你阿媽老公,箇個你老豆黎。

我未見過有一個朝代, 會因為領袖身邊多左幾隻擦鞋狗而變得強大.

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]