• 瀏覽: 612
  • 回覆: 12
死心塌地去愛一個人,到頭來得到什麼,睇到我朋友令我更加覺得愛情真係靠唔住

呢個朋友同我由細玩到大 ,我望住佢躺在病床個樣令我好感慨同可惜,點解要咁傻,樣貌端好,點解要搞到自己咁.

佢死心塌地跟一個大佢超過20年嘅男人,而呢個男人仲要係有兩個老婆,係(兩個)呀,跟咗佢超過20年。喺呢20年來因為工作嘅關係,所以我朋友其實都係同佢老婆同一個生活圈子相處,其實在這處境下同一個男人一齊已經好辛苦,早在10年前我哋幾個朋友也勸過她,但始終敵不過愛情嘅魔力,後來還受過賤男影響梳遠我哋,食得鹹魚抵得渴,自此就算間中找我們閒談也不會再說自己嘅感情事。

愛一個人真係可以愛到咁不惜一切,就算有幾辛苦,幾委屈,仍死心塌地去跟住佢咁多年,現在呢個男人已接近70歲了,我朋友都已46-47歲,但我朋友點都冇諗到跟咗呢個男人廿幾年後 ,已一把年紀,佢仍去識第二個,仲要衰到做些傷害對方嘅事令對方知難而退。

我只可以講呢個男人簡直係衰到係難以形容。其實我好想將他們所有whatsapp
內容上傳給大家姊妹睇呢個世上係有些咁賤嘅男人,睇樣看不出,叫大家要小心,可惜這裡好似沒有上傳功能,因我朋友手機在我到,他想不開,所以.........現在仍在醫院,我好想幫佢唱衰個賤男。

正如嗰句唔愛,也不要傷害

pink

熱賣及精選
引用:
原帖由 天生冰凍的現實 於 2020-10-22 07:08 PM 發表

死心塌地去愛一個人,到頭來得到什麼,睇到我朋友令我更加覺得愛情真係靠唔住

呢個朋友同我由細玩到大 ,我望住佢躺在病床個樣令我好感慨同可惜,點解要咁傻,樣貌端好,點解要搞到自己咁.

佢死心塌地跟一個大佢超過20年嘅男人,而呢個男人仲要係有兩個老婆,係(兩個)呀,跟咗佢超過20年。喺呢20年來因為工作嘅關係,所以我朋友其實都係同佢老婆同一個生活圈子相處,其實在這處境下同一個男人一齊已經好辛苦,早在 ...
有上傳圖片……

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 天生冰凍的現實 於 2020-10-22 19:08 發表

佢死心塌地跟一個大佢超過20年嘅男人,而呢個男人仲要係有兩個老婆,係(兩個)呀,跟咗佢超過20年。喺呢20年來因為工作嘅關係,所以我朋友其實都係同佢老婆同一個生活圈子相處,其實在這處境下同一個男人一齊已經好辛苦,早在 ...
佢呢種男人對妳朋友失去左新鮮感就用完即棄,絕對係恐怖男友

我唔知妳朋友係唔係一直幻想有個男生可以愛佢愛到終老?因為這種男人愛佢都是多餘的 😟,妳朋友真係。。。恕我說一句,真的有一點點傻,明知果個人係傷害她都仲係想同佢係一齊 。

引用:
原帖由 天生冰凍的現實 於 2020-10-22 07:08 PM 發表

特登開個新a/c...

回覆 引用 TOP

引用:

就算不再愛,都不需要開帖…

回覆 引用 TOP

原來遇到一個現代陳世美!

天是蔚藍的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-10-22 08:35 PM 發表

有上傳圖片……
係,因為我新手,我找找再上傳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Harry0305 於 2020-10-22 09:27 PM 發表

佢呢種男人對妳朋友失去左新鮮感就用完即棄,絕對係恐怖男友

我唔知妳朋友係唔係一直幻想有個男生可以愛佢愛到終老?因為這種男人愛佢都是多餘的 😟,妳朋友真係。。。恕我說一句,真的有一點點傻,明知果個人係傷害她都仲係想同佢係一齊 。
對愛情麻木的人本身就係儍,佢係不懂得愛自己

回覆 引用 TOP

相處咗廿幾年,可以話掉就掉,呢類人都幾恐怖

回覆 引用 TOP

係呀,就係想要多些人知道

回覆 引用 TOP

引用:

唔愛也唔好傷害,冇錯,可系能做到嘅人能有幾個?

引用:
原帖由 天天不安的盡頭 於 2020-10-23 10:21 AM 發表

唔愛也唔好傷害,冇錯,可系能做到嘅人能有幾個?
咁又真係呀

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]