• 瀏覽: 18,477
  • 回覆: 95
今時今日有份工人工有三四幻都覺得已經唔錯喇,但阿媽成日同D三姑八婆聽埋邊個邊年薪百萬買幾多層樓,唉。。。。又話我讀得書少乜乜物物,老實講咁夜收工有Q時間讀咩

算啦,
老人家當佢唱歌啦,
早幾年老母在世,
又係哦我唔買樓,
在下3皮幾人工住公屋仲有細路仔
老母朋友個女做nurse都買層七百萬樓
(當時nurse約二皮幾人工,)
後來知原來朋友個女婿係醫生,
全家住九龍塘
老母即刻收口...

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 topsmac2 於 2020-10-21 07:18 PM 發表

今時今日有份工人工有三四幻都覺得已經唔錯喇,但阿媽成日同D三姑八婆聽埋邊個邊年薪百萬買幾多層樓,唉。。。。又話我讀得書少乜乜物物,老實講咁夜收工有Q時間讀咩 ...
做父母嘅實係咁講嘅啦,
聽下就算。

引用:
原帖由 topsmac2 於 2020-10-21 07:18 PM 發表

今時今日有份工人工有三四幻都覺得已經唔錯喇,但阿媽成日同D三姑八婆聽埋邊個邊年薪百萬買幾多層樓,唉。。。。又話我讀得書少乜乜物物,老實講咁夜收工有Q時間讀咩 ...
我覺得你很幸福⋯

回覆 引用 TOP

你問翻佢,點解人哋老豆老母有幾個億幾十億身家?點解我得個窮老母?

回覆 引用 TOP

最攪笑係有次家姐問我戶口有冇一百萬?又係阿媽面前串我咁大個人戶囗都冇錢😢,佢地唔想下唔洗供樓買保險唔洗食咩。

我窮係窮但我好多野捱返泥一毛都未問過阿媽攞,但我家姐就個個月收埋屋企D鋪租萬幾蚊自己袋埋,我阿媽唔出聲因為怕冇呢個女,佢一家月入十幾萬都唔明點解要搵屋企著數,仲要睇你唔起咁。唉

引用:
原帖由 topsmac2 於 2020-10-22 02:53 AM 發表

最攪笑係有次家姐問我戶口有冇一百萬?又係阿媽面前串我咁大個人戶囗都冇錢😢,佢地唔想下唔洗供樓買保險唔洗食咩。

我窮係窮但我好多野捱返泥一毛都未問過阿媽攞,但我家姐就個個月收埋屋企D鋪租萬幾蚊自己袋埋,我阿媽唔出聲因為怕冇呢個女,佢一家月入十幾萬都唔明點解要搵屋企著數,仲要睇你唔起咁。唉 ...
d老人家好多時好"細路"架,
以為自己啱晒,
始終自己老母,
佢都哦你幾廿年啦,
佢唔哦你真係冇細藝架
在下老母上年去左,
以後都冇人哦
**在下上個月尾突然心血來潮未比老母家用,
心想依次仆街了...
即刻那那淋上巴士返舊居,
一上巴士,
悲從中來,我做緊乜?
老人家走左好耐了......
珍惜眼前人,老母哦你奇實好關心你...

有工做算好啦,三四幻人工算唔差,同人比你永遠都係輸,做好自己算啦

咁萬一二個 d點算

fucking ivan*

讓EQ凌駕在IQ之上,方能成大器
引用:

今時今日有份工人工有三四幻都覺得已經唔錯喇,但阿媽成日同D三姑八婆聽埋邊個邊年薪百萬買幾多層樓,唉。。。。又話我讀得書少乜乜物物,老實講咁夜收工有Q時間讀咩
係呀,小納老公金融20萬,大角咀賣菜老舅年年攞十幾幻返鄉下,仲比30幻個女去日本讀書,返黎搵好多皮 tim, 仲有呀咩水都揸的搵3, 4皮比2皮老婆bor

人比人,比屎人,比條春咩,睇開d

回覆 引用 TOP

人比人比死人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topsmac2 於 2020-10-22 02:53 AM 發表

我窮係窮但我好多野捱返泥一毛都未問過阿媽攞,但我家姐就個個月收埋屋企D鋪租萬幾蚊自己袋埋,我阿媽唔出聲因為怕冇呢個女,佢一家月入十幾萬都唔明點解要搵屋企著數,仲要睇你唔起咁。唉
你同你老母講,你有家姐得啦,以後我唔會再返黎

引用:

有3-4萬好好啦...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]