• 瀏覽: 3,309
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 婚姻失敗者 於 2020-10-21 02:41 PM 發表

試過好多次
佢唔鐘意面對面講

不過又奇怪
用whatsapp傾
佢態度會好好多
那就whatsapp 吧,只要討論到正題就可以

如果嚴重的,找婚姻輔導

引用:
原帖由 今天高碼頭 於 2020-10-21 02:43 PM 發表

那就whatsapp 吧,只要討論到正題就可以

如果嚴重的,找婚姻輔導
有好多野
用whatsapp傾無咁傳神

其實而家好左好多
暫不需要婚姻輔導

再者, 佢同我2個人面對面傾都唔想
唔會肯去搵婚姻輔導

回覆 引用 TOP

不過, 真係多謝咁多位有心網友留言

回覆間, 我開始接受左一件事

愛一個人, 唔係要付出幾多
而家係令佢開心就可以 

如果咁諗, 我自己都舒服左D 

回覆 引用 TOP

回 # 60
試過好多次
佢唔鐘意面對面講

因為有自疚傾向。
避免談同仔女有關嘅一切問題。
談兩個人點去吃喝玩樂旅遊消費,
大家喜歡嘅。
老婆鍾意乜,你就去搵料同佢講吓

回覆 引用 TOP

而家係令佢開心就可以 

所以你要學吓呃老婆,等佢開心o
我呃咗老婆40年啦!

引用:
原帖由 婚姻失敗者 於 2020-10-19 02:16 PM 發表

首先,先聲明
唔係搵SP/SL,基路難行果D無聊說話,就不回覆,亦請各網友自重
100%真話,所以要開一個新戶口講,唔想俾朋友知

本人40,同太太由拍拖至結婚,近20年
本來一直相安無事
不過近一年,發生左D事,引發今時今日我的矛盾心情

非常簡單咁交待一下背景
咁多年來,我都會付責哂屋企所有開支,以及一切家務
而我同佢無咩要求,佢都係一個唔大洗嘅人
咁多年生活,都算平穩( ...
師兄,做人無需要執着於一啲已經過去咗嘅事,放低佢,與另一半一齊開心過日子啦!

祝你哋幸福!

引用:
原帖由 RV356484 於 2020-10-21 03:53 PM 發表

而家係令佢開心就可以 

所以你要學吓呃老婆,等佢開心o
我呃咗老婆40年啦!
朋友
都希望你自己開心先

因為我地一齊生活
如果我唔開心
佢必定感覺到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2020-10-21 04:41 PM 發表

師兄,做人無需要執着於一啲已經過去咗嘅事,放低佢,與另一半一齊開心過日子啦!

祝你哋幸福!
Thank you

回覆 引用 TOP

你老婆是自私類型,但女人心軟,只要你千就她,相信可以一直下去,但你會一路不開心,找些女性朋友做普通朋友,作為平衡你自己心理和對衡你老婆。

一個人開唔開心,靠處事能力,靠記憶,靠健康,靠思想。
男人可以在同一時間處理多項事情,女人就要行埋一邊。
女人係好蠢,因為感情用事,同埋以為結咗婚,責任就係
去管老公,教老公。將整個人生大計放喺一個無法達至
完美嘅男人身上。
我係男人,我曾接觸過一個女人,佢係我老婆,四十年前
結婚,之後頭幾年就要求同我離婚,但我反對。
因為太太未搵倒好過我嘅男人,能夠同佢白頭到老。
如今太太已因五年前中風之後,康復中雖好轉,但畢竟
亦行動不便而靠杖助。今年七月入住老人院。
因時下疫情禁探禁出,自七月至今我未拖過太太隻手。
愛.....從憎恨中得到證明 ,就好似狂風巨浪過後,先知
隻船係安全可靠。
........................................................................................
如果我將成世放喺一個女人身上,無幸福無樂趣,
可能因憂屈過度,一早已經死咗。
記得初初婚後幾年,我第一個情人愛我,明白我無
兒女,所以希望為我生個而送俾我。
其後第二個情人,二十七年前識到而家,經常埋怨
我唔要私生子或女,否則而家大咗就可以陪太太
同我。( 佢唔會要呢個私生,因為....佢有一個親生仔,
同埋七個領養子女喺菲律賓 )
( 咁嘅情形你叫我呢個老豆點忍心個仔或女見唔倒
親生亞媽呢 ? ! )
( 同時,呢個私生.,亦會增加我太太自卑憂屈,短命甚
至自殺,一早就死咗。而呢個私生.使我一世遺憾 。)

......................................................................................
人生....所謂  失敗 或 成功 ,係基於你如何隨機應變,
順應命運緣份安排去作取捨,珍惜同愛護。
因為一生只有向前行,永無返轉頭。 RV356484

小朋友是維繫家庭的紐帶,怕是麼?怕養不起?

回覆 引用 TOP

這種好的婚姻也是可遇不可求的,生活中的不完美婚姻還是比比皆是。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
揾個女友咁難,唔通你系屌絲?女友唔得慣着佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xray2012 於 2020-10-21 11:19 PM 發表

你老婆是自私類型,但女人心軟,只要你千就她,相信可以一直下去,但你會一路不開心,找些女性朋友做普通朋友,作為平衡你自己心理和對衡你老婆。 ...
佢性格一向係咁
不過其實佢表現唔緊我之外
其他又無咩問題

我唔會去搵另一個
去平衡自己

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]