• 瀏覽: 1,073
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
我想問大家意見,如果男友每日長期揸車賺錢又翻輪更工,好攰冇咩精神,我應該點表現女性既關懷細心體貼,因為我呢方面比較弱,少同異性相處。

大家比下意見/建議我,感謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 傻豬家姐 於 2020-10-19 01:20 PM 發表

我想問大家意見,如果男友每日長期揸車賺錢又翻輪更工,好攰冇咩精神,我應該點表現女性既關懷細心體貼,因為我呢方面比較弱,少同異性相處。

大家比下意見/建議我,感謝 ...
準備啲鮑魚過佢吔啦

回覆 引用 TOP

你咪係背後拮佢囉, 等佢前面可以休息下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傻豬家姐 於 2020-10-19 01:20 PM 發表

調番轉妳岀去賺錢養佢,佢咪唔會攰囉~

回覆 引用 TOP

引用:

畀多d時間佢休息。

引用:
原帖由 dc31 於 2020-10-19 07:24 PM 發表

畀多d時間佢休息。
有啊,淨系想一個月見1,2次。Whatsapp每日大家有聯繫我都ok。

引用:
原帖由 傻豬家姐 於 2020-10-19 07:36 PM 發表

有啊,淨系想一個月見1,2次。Whatsapp每日大家有聯繫我都ok。
已經做得好好,見面時帶壺靚湯畀佢飲。

引用:

買燕窩俾佢食
但一定要問佢claim返錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dc31 於 2020-10-19 07:42 PM 發表

已經做得好好,見面時帶壺靚湯畀佢飲。
多謝,不過佢近排煩惱多,感覺佢比較冇甘熱情同主動,我都明白一個人冇心情,真系咩都5想做。所以就睇下,仲有咩可以做,無論系自己做一個心態上調整/系佢背後做好一個女朋友。

引用:
原帖由 傻豬家姐 於 2020-10-19 07:57 PM 發表

多謝,不過佢近排煩惱多,感覺佢比較冇甘熱情同主動,我都明白一個人冇心情,真系咩都5想做。所以就睇下,仲有咩可以做,無論系自己做一個心態上調整/系佢背後做好一個女朋友。 ...
有無嘗試了解佢有乜野煩惱,睇下幫唔幫到佢分擔,但切忌問得太多,咁只會令到佢覺得你太煩。

引用:
原帖由 dc31 於 2020-10-19 08:19 PM 發表

有無嘗試了解佢有乜野煩惱,睇下幫唔幫到佢分擔,但切忌問得太多,咁只會令到佢覺得你太煩。
佢煩點賣翻架2手車出去換翻架實用啲既車,問題就系年份舊,又機會大冇人要。

但車方面,我5太熟,所以我都只可以聽佢講。

我都send一句話:
大概就系,我知佢有好多煩惱繫心裡,雖然比5到咩岩合適意見,但我系佢女朋友,我會陪伴佢,做佢既聆聽者。

引用:
原帖由 傻豬家姐 於 2020-10-19 08:25 PM 發表

佢煩點賣翻架2手車出去換翻架實用啲既車,問題就系年份舊,又機會大冇人要。

但車方面,我5太熟,所以我都只可以聽佢講。

我都send一句話:
大概就系,我知佢有好多煩惱繫心裡,雖然比5到咩岩合適意見,但我系佢女朋友,我會陪伴佢,做佢既聆聽者。 ...
你既短訊已經ok啦,至於佢架舊車可以平少少賣左佢,舊車唔好太著重價錢,不竟車越舊越唔值錢。

引用:
原帖由 dc31 於 2020-10-19 08:33 PM 發表

你既短訊已經ok啦,至於佢架舊車可以平少少賣左佢,舊車唔好太著重價錢,不竟車越舊越唔值錢。
系啊,我宜家盡量一日5比甘多訊息,可能早上起床翻工先1,2句,然後等佢覆,除非我收工/有咩特別野做,甘先再話佢知,5系既話都費事一日send太多msg。

至於架車,佢又靠佢揸住錢同揸車翻工代步,所以佢目前擔心有冇人要同埋儲翻筆錢買個架2手實用7人車再繼續賺錢同代步。

引用:
原帖由 傻豬家姐 於 2020-10-19 08:38 PM 發表

系啊,我宜家盡量一日5比甘多訊息,可能早上起床翻工先1,2句,然後等佢覆,除非我收工/有咩特別野做,甘先再話佢知,5系既話都費事一日send太多msg。

至於架車,佢又靠佢揸住錢同揸車翻工代步,所以佢目前擔心有冇人要同埋儲翻筆錢買個架2手實用7人車再繼續賺錢同代步。 ...
做得正確呀,佢煩緊既時候真的唔好畀咁多短訊佢。
車行可以換車架,又或者你可唔可以資助男友,幫補佢部份買車錢?
(我唔知你地相識幾耐,涉及金錢喱部份好敏感!)

Send 下 message 比對方,message 內容簡簡單單咁報告下自己做左乜、同對方講掛住佢但未必要見😂 。盡量唔比壓力對方(要見之類)。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]