• 瀏覽: 8,301
  • 回覆: 98
  • 追帖: 1
是咁的。
今日我去餐廳食lunch,
諗住陽光燦爛今次唔外賣改堂食
咁就搵左個充滿陽光既窗邊位置坐低,諗住靜靜地食個lunch。

唔知乜事可能人多就有個後生靚仔被安排過來搭台,呢個後生仔頭髮有少少攣,睇落去似鬼仔但黃皮膚。個樣普通唔算靚仔但係幾四正,有種特別既氣質,身材幾好。

佢坐定之後,極守規矩,坐我對面但係唔敢越雷池半部,仲向外拉左張凳,好自覺坐開d。而且坐得好端正,睇落去好有教養,乖bb個款。因為婆婆一向遇到d鹹濕佬都好猴擒猥瑣,恨不能越坐越近果種,呢個後生仔咁自覺,我幾滿意,心中已經加分。

之後佢嗌既嘢上來,佢嗌左碟星洲炒米,見到碟嘢佢唔係即刻開餐,而係做晒手勢閉目祈禱幾秒先開餐,食飯過程極安靜同優雅,見佢係出邊食嘢又祈禱,應該係基督徒。可能我望住佢食嘢,佢feel到,本身佢低頭食飯,就抬頭望左我一眼,咁我咪立刻俾左個最燦爛最美豔既笑容佢。佢有少少怕醜、慌慌張張對我笑一笑。繼續低頭食嘢,越食越快,之後急急腳埋單匆匆離開。唔肯停留多陣,好似我會食左佢咁😫

我睇佢個碟,食得超級乾淨,一條米粉都冇留低,個碟似冇用過咁乾淨。我好驚訝,第一次見到有人食嘢食到咁乾淨!!!令我懷疑間舖既星洲炒米好好味。(因為我係出邊食嘢,通常會留低底果層同個碟接觸既食物,因為我覺得果層食物被個碟污染左,所以我係唔會食。)
於是我即刻落單嗌多個星洲炒米打包,但係試左之後發覺麻麻,唔知點解個小鮮肉可以食到咁乾淨!!

怪我笑得太用力,嚇親舊鮮肉,令佢驚到即刻埋單逃走。個小鮮肉為人咁正派,又係基督徒,肯定仲係青頭仔,雖然佢唔算靚仔但係唔鹹濕呢點加晒分,完全係我dream man,就咁白白錯過左!!

餐廳女侍應又係同我好熟,佢就話呢個後生仔係日裔,老豆係日本人,媽媽係澳門人。一直係呢邊生活,佢唔識講廣東話但係識聽。都成日過來食嘢。

話晒婆婆我曾經征服過兩岸四地既男士,無論大陸男子、台灣男子、香港男子、澳門男子、美國華裔⋯全部都有我既擁躉,從來只有我嫌棄人地鹹濕,點知呢次遇到呢個中日混血基督徒小鮮肉,居然衰左⋯⋯

我好慚愧,點解我會變成一個鹹濕怪婆婆架?

日裔混血基督徒小鮮肉既加分點:

1.自動坐開d,加分
2.飯前祈禱,加分
3.食到一乾二淨,加分
4.青頭仔,加分
5.笑得好睇,加分

熱賣及精選
有病就去睇醫生啦!

引用:
原帖由 inco 於 2020-10-17 02:53 PM 發表

是咁的。
咁就搵左個充滿陽光既窗邊位置坐低,諗住靜靜地食個lunch。

唔知乜事可能人多就有個後生靚仔被安排過來搭台,呢個後生仔頭髮有少少攣,睇落去似鬼仔但黃皮膚。個樣普通唔算靚仔但係幾四正,有種特別既氣質,身材幾好。

佢坐定之後,極守規矩,坐我對面但係唔敢越雷池半部,仲向外拉左張凳,好自覺坐開d。而且坐得好端正,睇落去好有教養,乖bb ...
我好欣賞果個後生仔
睇見你個樣仲食得落😂

題外話
如果佢係納米啫
你仲濕唔濕?

引用:
原帖由 雨中強勁的天才 於 2020-10-17 03:02 PM 發表

有病就去睇醫生啦!
親身經歷,睇乜醫生?而家好唔happy呀,嚇親個青頭仔

引用:
原帖由 雪花飄飄 於 2020-10-17 03:03 PM 發表

我好欣賞果個後生仔
睇見你個樣仲食得落😂

題外話
如果佢係納米啫
你仲濕唔濕?
冇所謂呀,我都冇性需求,冇J最好

引用:
原帖由 inco 於 2020-10-17 03:04 PM 發表

親身經歷,睇乜醫生?而家好唔happy呀,嚇親個青頭仔
逢帖必膠!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-10-17 03:05 PM 發表

冇所謂呀,我都冇性需求,冇J最好
其實你冇失敗
因為你都未溝😂

引用:
原帖由 雪花飄飄 於 2020-10-17 03:08 PM 發表

其實你冇失敗
因為你都未溝😂
邊係呀?佢嚇到急急腳走左

情愛版仍然係精神病人同基佬嘅出帖樂園……

引用:
原帖由 林燊 於 2020-10-17 03:11 PM 發表

情愛版仍然係精神病人同基佬嘅出帖樂園……
其實我係les,我鍾意左@阿里妹妹  😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-10-17 02:53 PM 發表

是咁的。

佢坐定之後,極守規矩,坐我對面但係唔敢越雷池半部,仲向外拉左張凳,好自覺坐開d。而且坐得好端正,睇落去好有教養,乖bb ...
甘得閒去老麥做下兼職比較好

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2020-10-17 03:27 PM 發表

甘得閒去老麥做下兼職比較好
😂你請我啦

引用:

是咁的。

臨老入花叢

回覆 引用 TOP

引用:

是咁的。

怪婆婆食嫩草失敗~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-10-17 03:10 PM 發表

邊係呀?佢嚇到急急腳走左
你嚇走人 you are so 恐怖🤣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]