• 瀏覽: 6,276
  • 回覆: 54
我同老婆都冇濕疹 醫生有講過關BB自身免疫力 建議我地搵D低致敏ge 奶粉 但轉左幾隻都係唔得 有冇過來人分享 心急人上

心美力親護

引用:
原帖由 wincilau00 於 2020-10-17 12:04 AM 發表

心美力親護
可唔可以講多少少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chipchipbon 於 2020-10-16 11:38 PM 發表

我同老婆都冇濕疹 醫生有講過關BB自身免疫力 建議我地搵D低致敏ge 奶粉 但轉左幾隻都係唔得 有冇過來人分享 心急人上
你可以試下ENFINITAS, 佢有初乳成份乳鐵蛋白, 對免疫力同腸道健康都好架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chipchipbon 於 2020-10-16 11:38 PM 發表

有朋友搵低致敏ge 奶粉都一樣唔得, 其實一般搵接近人奶既奶粉比BB試最好, 要睇BB夾唔夾, 個個BB情況唔同

回覆 引用 TOP

先搵致敏源

如果腸胃敏感引起

可試下Neurx Prx,我轉左呢隻 + 搽野,阿女濕疹慢慢退~

我B又係有濕疹 健康院姑娘介紹我飲呢隻 話係防敏配方 冇咁容易刺激到BB 轉左之後就冇再出過喇

引用:
原帖由 wincilau00 於 2020-10-18 03:39 AM 發表

我B又係有濕疹 健康院姑娘介紹我飲呢隻 話係防敏配方 冇咁容易刺激到BB 轉左之後就冇再出過喇
遲啲試下

回覆 引用 TOP

可以試下隻Enfinixxx先,呢隻成份比較溫和,
唔得既建議睇醫生同轉低敏奶粉

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-10-18 12:28 PM 發表

試過唔啱呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wincilau00 於 2020-10-18 03:39 AM 發表

thx sis 有冇益生茵益生元個D嫁?

引用:
原帖由 wincilau00 於 2020-10-17 12:04 AM 發表

心美力親護
我女都係呢隻 乳糖不耐都得嫁呢隻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chipchipbon 於 2020-10-19 12:36 AM 發表

thx sis 有冇益生茵益生元個D嫁?
有益生元

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-10-18 12:28 PM 發表

我識個BB有濕疹都係飲佢,
係改善到,但佢濕診唔係好嚴重個隻

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]