• 瀏覽: 5,462
  • 回覆: 9
引用:
原帖由 goodday2020 於 2020-10-16 10:26 PM 發表

我對d女厭左都係咁對佢,再等佢飛我
無錯...冷暴力係好多男人的絕招,等對方知難而退

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 04:34 PM 發表

咁樣做女人真係慘啦
又唔一定,女人變咗心一樣會用呢招

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 05:04 PM 發表

女人都會咩?或者有啲人心好野性好報復心。
唔係個個女人都想攤牌,比如已婚女人出去工作有婚外情,她都不會講的,但會對老公很冷淡,不肯房事,掂下佢都會好似仇人咁兇你。

男人呢,就算冷暴力,佢唔會話俾你知我依家冷暴力對待你,通常忙到留言都無時間覆,開始是幾個鐘,慢慢慢到夜晚先覆,最後就消失幾日。
佢一定回覆,不過女人等得咪等囉,女人哭,爆炸,男人會話“都話忙!你都攞黎嘈!” 如是者咪loop到女人講分手囉。

回覆打:嗯/在/好忙/是但/今日唔得公司開會/昨晚做到很晚回家就睡著了...

你睇到長期一兩個字回覆就明。
Morning call?  Say goodnight? 已成往事。

難得佢肯出來,見到你時苦口苦面...

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 06:05 PM 發表

你令到我認識更多男女之間感情嘅事,好多謝你睇你呢段留言明白到有啲人係鍾意找籍口,男女都有出現,但好似男人多啲喎。
多謝你鼓勵

男人天性怕麻煩,怕傷人,畢竟都係自己中意過既女人,通常怕女人一哭二罵,怕做衰人。

女人唔愛起上黎,真係無情到當男人無到,當住男人面去搵情人。

情情愛愛,離離合合,看淡了。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 急焦活潑的科技 於 2020-10-19 05:25 PM 發表

你講嘅感覺好有道理,順其自然吧,我也唔想每天像個怨婦一樣,大唔了就分手唄。
對著一個捨得對妳冷暴力既人,妳的痛苦唔會令佢心痛。妳越chur佢越驚越想逃避妳。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦活潑的科技 於 2020-10-19 05:30 PM 發表

多謝你哋 我己經決定放下啦 畢竟聽日很美好 我先去冷靜一會........
加油

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-19 11:57 PM 發表

明白,多謝你同我傾偈令我獲益良多,無論男女有啲人乜都做得出嚟嘅,如果當住喎男人面前出去溝情人,我諗唔會發生係我身上我唔會咁串㗎。
妳當然唔會啦,我仲睇得出妳係好女仔,家庭和道德觀念重

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-20 12:05 AM 發表

我未結婚嘅,我冇自己搬出去住,係同父母一齊住,父母經常也有教育我同我傾偈嘅
從妳文筆中看得出說話很得體。
姐姐我趕住出街吃飯了,回來再聊

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 Colleen50439442 於 2020-10-20 11:25 AM 發表

冷暴力就系佢喺壓抑本性搞你,必然系下了很大嘅決心搞你嘅,放手吧。
或者冷暴力的相對論,就是有個很煩的伴侶。有時不妨看看自己有沒有問題。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-21 09:07 PM 發表

你認為姐但我做人點都盡量做好自己,心地要好唔好去害人,慢慢食88
咪幾好

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]