• 瀏覽: 8,044
  • 回覆: 53
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 記住忘記我 於 2020-10-19 07:47 PM 發表

我比BB飲緊neur* pr*
佢入面既母乳黃金膜有超過200種豐富營養
係有利BB腦部同免疫系統發育咖
請問哩隻BB去大O唔OK 呀?

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-10-19 06:07 PM 發表

初乳都係得10%左右既乳鐵蛋白,呢個成份對加強BB抵抗力同腸道系統都有幫助
腸道吸收好D, 免疫力好D, 增磅又易D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billyho189 於 2020-10-19 03:24 PM 發表

我兩個小朋友都係食呢隻奶粉大,touch wood都真係好少病痛,算係易湊
咁好好呀,做人父母最怕小朋友唔舒服,見到佢唔舒服個陣真係寧願病既係自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billyho189 於 2020-10-19 03:24 PM 發表

我兩個小朋友都係食呢隻奶粉大,touch wood都真係好少病痛,算係易湊
係呀,而且呢隻奶粉唔會熱氣,細女去便便都去得好順

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kerryauyeung 於 2020-10-19 09:04 PM 發表

請問哩隻BB去大O唔OK 呀?
去便便都好順呀
因為佢有PDX & GOS配方
係可以促進同刺激腸道益菌生長
咁BB 腸道都會健康D同便便都會軟身咖

回覆 引用 TOP

你個B幾大?加固未?如果已經加固可以煲多d湯水比個B飲,食下生果吸收多d vitamin C,同埋做多d運動,咁對免疫力都有幫助

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 記住忘記我 於 2020-10-19 07:47 PM 發表

我比BB飲緊neur* pr*
佢入面既母乳黃金膜有超過200種豐富營養
係有利BB腦部同免疫系統發育咖
咁幾好呀, 呢隻價錢貴唔貴?

我想知BB可唔可以食 Vit C supplement ?
定係普通 DHA 已經夠足夠?

引用:
原帖由 lopezsai 於 2020-10-16 12:40 PM 發表

本身食開a+pro
日日開冷氣,bb都冇咩唔舒服同冇流鼻水
但係就臉就生粒粒,應該熱氣

之後經朋友介紹食隻法國奶粉,話可以增強抵抗力同唔會熱氣,食左一排臉真係冇左d粒粒 ...
A+ 是否NeurxPrx ?
我都係呢隻, 面仔無粒粒仲係好皮光肉滑

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 DarkNavy 於 2020-10-21 12:35 PM 發表

BB每日吸收既Vit C比大人少, 要小心個用量
而且大部份奶粉本身都已經有Vit C
DHA係另一樣黎, 佢對腦部發展好, 所以好多人就算奶粉無都會額外買黎加落奶粉度, 當然咁買會再貴D啦
不過普通 DHA要留意岩幾大既BB食, 而且DHA個來源都要留意同比較下 ...
最好當然奶粉有埋DHA, 一來慳錢, BB用既DHA一D都唔平; 二來唔怕大頭蝦加漏左; 三來唔怕BB覺得有味唔飲
深海魚好似話多D DHA, 不過又話怕有重金屬....

附件

424D0DE8-2430-4937-9E6F-26DF19EDBB17.jpeg(37.22 KB)

2020-10-27 09:44 PM

最好簡D有MFGM同HMO的奶粉
增強自身抵抗力最重要

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]