• 瀏覽: 7,104
  • 回覆: 123
外甥多似舅這句成語,很多人聽了不以為意,但如果別人説”為什麼BB不像爸媽”,更有過份或無心說”亞B個樣咁似你前度”,對於有綠的疑惑家庭來說,作為‘爸爸’的你,會否暪住老婆,替孩子做DNA測試,證明孩子是自己的?

引用:
原帖由 清晨長長白襪 於 2020-10-15 07:48 AM 發表

沒有想過
因為孩子像你?

你噉嘅心理就唔啱,就係懷疑你老婆偷人

引用:
原帖由 Funseeker2015 於 2020-10-15 08:13 AM 發表

因為孩子像你?
哥們,自信一啲,隨便懷疑好影響夫妻感情

引用:
原帖由 Funseeker2015 於 2020-10-15 07:20 AM 發表

外甥多似舅這句成語,很多人聽了不以為意,但如果別人説”為什麼BB不像爸媽”,更有過份或無心說”亞B個樣咁似你前度”,對於有綠的疑惑家庭來說,作為‘爸爸’的你,會否暪住老婆,替孩子做DNA測試,證明孩子是自己的? ...
你去做測試?

引用:
原帖由 隔離活潑的馬 於 2020-10-15 08:20 PM 發表

唔應該,懷疑就咁做將啲矛盾惡化擴大

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-15 08:26 PM 發表

唔應該,懷疑就咁做將啲矛盾惡化擴大
咁有緣,又見到你,懷疑最考驗感情了

引用:
原帖由 隔離活潑的馬 於 2020-10-15 08:39 PM 發表

咁有緣,又見到你,懷疑最考驗感情了
啱聽係呀有緣又見到你,食完飯得閒上來睇吓野吹吓水見到囉

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-15 08:42 PM 發表

啱聽係呀有緣又見到你,食完飯得閒上來睇吓野吹吓水見到囉
我哋好得閑嘞。

引用:
原帖由 隔離活潑的馬 於 2020-10-15 08:52 PM 發表

我哋好得閑嘞。
咁岩啱遇著啫,有時又未必得閒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 隔離活潑的馬 於 2020-10-15 08:20 PM 發表

你噉嘅心理就唔啱,就係懷疑你老婆偷人
平時已有‘綠色’的疑惑,再加件似前度的BB,是否懷疑又進一步邁向事實呢?

引用:

自信與危機意識是兩回事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-15 08:22 PM 發表

你去做測試?
我同老婆還未有小孩😜

你既然有懷疑咪去驗囉 驗左咪唔駛再心掛掛

天網恢恢 疏而不漏 因果報應是必定 若然不報 時晨未到
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]