• 瀏覽: 17,944
  • 回覆: 78
企係老母角度親生仔咪又係吼住自己d 錢
比男人呃起碼開心過
威脅佢比錢麻甩佬就無左2個仔囉 老死不相往來 睇佢點

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:31 AM 發表

大家好,想徵求大家意見,我人在海外,有個細佬係香港同個6X歲阿媽一齊住,阿媽依家中左風流口水同行路唔穩!
阿媽因為寂寞又沒人體諒佢,就咁比一個裝修師傅騙子睇中!阿媽同個阿叔認識只有短短幾個月,但每次出街飲茶都係個阿叔搶比錢,又每天打電話關心我阿媽,我阿媽中風之後更加對佢好,香港八號風球都去搵阿媽!
但依家個阿叔終於露出真面目!!問我阿媽攞佢身家,又話我阿媽唔珍惜佢,我阿媽話想比D錢個阿叔,但我 ...
保持實力等對方不攻自破吧!假設樓主好肯定係騙徒。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:59 發表

感謝師兄既意見
我媽仲有自理能力所以應該難D 
同咪佢成日覺得我地唔夠孝順
佢腦袋都仲幾清晰 所以應該都唔肯去老人院
最慘就係佢比較單純 好易俾人呃相信人
因為已經俾人呃過一次大件事所以希望唔好再有相同事既發生 ...
奇怪,點解佢會覺得外人好過自己嘅親生仔女呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GX225 於 2020-10-14 08:31 PM 發表

老人家需要愛, 仔女唔孝順, 有外人埋身, 就好易心動.

如果對呀媽好過外人對呀媽, 呀媽就自然唔會咁易比人呃到.
主要係仔女吾孝順,阿媽信外人都吾信自己仔女

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 christyting 於 2020-10-17 11:10 發表

你媽媽中風,你有番香港睇佢嗎? 見你1樓咁講,似乎意思係暫時番唔到黎香港阻止媽媽比錢人,唔係concern緊番黎探病
如果有證據可以報警處理,如果冇證據就要多D關心下啦!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
http://www.wet71.net/live/attachments/2008/09/2_200809140518561LhNL.jpg
引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:31 AM 發表

大家好,想徵求大家意見,我人在海外,有個細佬係香港同個6X歲阿媽一齊住,阿媽依家中左風流口水同行路唔穩!
阿媽因為寂寞又沒人體諒佢,就咁比一個裝修師傅騙子睇中!阿媽同個阿叔認識只有短短幾個月,但每次出街飲茶都係個阿叔搶比錢,又每天打電話關心我阿媽,我阿媽中風之後更加對佢好,香港八號風球都去搵阿媽!
但依家個阿叔終於露出真面目!!問我阿媽攞佢身家,又話我阿媽唔珍惜佢,我阿媽話想比D錢個阿叔,但我 ...
對你阿媽好啲囉。

回覆 引用 TOP

上來都是吹水編劇,老作但作品欠了實況感!只博同情心引導共鳴,未考濾現實一面。比十分你啦!😎

回覆 引用 TOP

叫阿媽同個福街講,話所有野已經轉晒比仔女,睇下對方非反應先!

回覆 引用 TOP

搵私家偵探

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯奇怪綿羊 於 2020-10-17 10:06 AM 發表

打比渣男叫佢收手,否則會搵佢老婆仔女爆大鑊
未必有用
當年陳太都唔介意陳生陪龔小姐……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Samll_pig 於 2020-10-18 02:29 AM 發表

企係老母角度親生仔咪又係吼住自己d 錢
比男人呃起碼開心過
威脅佢比錢麻甩佬就無左2個仔囉 老死不相往來 睇佢點
會唔會阿媽夾阿叔呃仔女孝順D🤔

回覆 引用 TOP

引用:

如果相都睇左阿媽心態仍不變,咁好難搞了,你自己都要先反醒下

回覆 引用 TOP

一把年紀中咗風都有心情同個大叔,膠貼

回覆 引用 TOP

心病還需心藥醫, 既然你媽頭腦清醒又覺得你地唔孝順, 咁你地應該反省並改善, 否則即使趕走左呢個阿叔, 以後都依然會有其他騙子上門   好好地同你媽傾下你地點做佢先願意放棄呢個阿叔啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]