• 瀏覽: 20,950
  • 回覆: 81
引用:
原帖由 Geohobbist 於 2020-10-17 06:00 AM 發表

樓主其實係關心佢阿媽啲錢同間屋俾人攞哂,到時佢阿媽死佐分唔到身家! 分分鐘仲要貼錢放佢阿媽係老人院!
換著係你都會啦下嘛
比D無謂人擺明呃都唔做D野先唔正常!

熱賣及精選
引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-10-17 10:31 AM 發表

坦白講,你不如諗下,如果逆地而處,你會點?仔女唔愛我,有人愛我,錢我有,咪當一單交易。當你阿媽真心覺得人地鐘意佢,外人介入,如果係你,你會點先?

錢係你阿媽嘅,關你咩事?佢係成年人,唔該自己付責任。 ...
咁如果你係佢
你每個月自己洗少D去比錢阿媽
但佢一個屈尾十拎D錢比騙徒
你點諗?
如果層樓係祖先或老豆剩低
又有無理由比騙徒?

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:31 AM 發表

大家好,想徵求大家意見,我人在海外,有個細佬係香港同個6X歲阿媽一齊住,阿媽依家中左風流口水同行路唔穩!
阿媽因為寂寞又沒人體諒佢,就咁比一個裝修師傅騙子睇中!阿媽同個阿叔認識只有短短幾個月,但每次出街飲茶都係個阿叔搶比錢,又每天打電話關心我阿媽,我阿媽中風之後更加對佢好,香港八號風球都去搵阿媽!
但依家個阿叔終於露出真面目!!問我阿媽攞佢身家,又話我阿媽唔珍惜佢,我阿媽話想比D錢個阿叔,但我 ...
問你阿媽攞佢身家, 拎幾多? 有冇樓?

你應該將你阿媽同阿叔嘅嘢爆俾阿叔屋企人知,等佢屋企人治佢

引用:
原帖由 茶包太郎 於 2020-10-17 01:39 PM 發表

咁如果你係佢
你每個月自己洗少D去比錢阿媽
但佢一個屈尾十拎D錢比騙徒
你點諗?
如果層樓係祖先或老豆剩低
又有無理由比騙徒?
誰是真正騙徒?大叔還是樓主?

無因無緣則無份

搵兩歺。

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:59 AM 發表

感謝師兄既意見
我媽仲有自理能力所以應該難D 
同咪佢成日覺得我地唔夠孝順
佢腦袋都仲幾清晰 所以應該都唔肯去老人院
最慘就係佢比較單純 好易俾人呃相信人
因為已經俾人呃過一次大件事所以希望唔好再有相同事既發生 ...
"同咪佢成日覺得我地唔夠孝順
佢腦袋都仲幾清晰……"

你都講得好清楚喇
你呀媽頭腦清晰,都知你地唔考順!

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-10-17 02:33 PM 發表

誰是真正騙徒?大叔還是樓主?
可以係:
以上皆是
🤭

call 999

如果阿叔搵你阿媽, 你call999

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-10-17 01:45 AM 發表

咪叫你阿媽扮話乜刀無晒,試吓佢係唔係真心囉,騙子發覺無嘢好騙就自然消失
樓主,呢位師兄條橋可以一試喎

你媽個頭近 如錢唔多 咪同個啊叔傾下 做戲到你媽百年歸老

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:59 AM 發表

感謝師兄既意見
我媽仲有自理能力所以應該難D 
同咪佢成日覺得我地唔夠孝順
佢腦袋都仲幾清晰 所以應該都唔肯去老人院
最慘就係佢比較單純 好易俾人呃相信人
因為已經俾人呃過一次大件事所以希望唔好再有相同事既發生 ...
講真你地都無付出照顧老母啦🤪
樓唔一定留俾啲不考子女💆

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-15 02:05 PM 發表

多謝大家意見!阿媽已經睇到個渣叔同一家人最近開開心心既相,都係話個渣叔對佢好好,唔係為咗錢!
我知道我會反省,多謝晒呀!
現在你想分身家先忽然考順,
同個阿叔有咩分別😏

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]