• 瀏覽: 18,061
  • 回覆: 78
樓主,理智些,唔好亂給資料給人,這樣會增加你麻煩

回覆 引用 TOP

樓主其實係關心佢阿媽啲錢同間屋俾人攞哂,到時佢阿媽死佐分唔到身家! 分分鐘仲要貼錢放佢阿媽係老人院!

納甲輔玄空
四象補天工
隨緣吧

回覆 引用 TOP

尊重阿媽決定,仔女要做好本份已夠。

回覆 引用 TOP

打比渣男叫佢收手,否則會揾佢老婆仔女爆大鑊

我阿媽話想比D錢個阿叔,但我細佬去個阿叔微信到發現個阿叔有老婆同兩個仔,仲哄我阿媽話離左婚想同我阿媽結婚

咁好野hack到人地wechat!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-15 02:05 PM 發表

多謝大家意見!阿媽已經睇到個渣叔同一家人最近開開心心既相,都係話個渣叔對佢好好,唔係為咗錢!
我知道我會反省,多謝晒呀!
坦白講,你不如諗下,如果逆地而處,你會點?仔女唔愛我,有人愛我,錢我有,咪當一單交易。當你阿媽真心覺得人地鐘意佢,外人介入,如果係你,你會點先?

錢係你阿媽嘅,關你咩事?佢係成年人,唔該自己付責任。

引用:
原帖由 袋中善良的OL 於 2020-10-17 12:50 AM 發表

其實樓主係擔心阿媽俾人呃,定係擔心阿媽d錢俾人呃?  
如果相都睇左阿媽心態仍不變,咁好難搞了,你自己都要先反醒下
正解!人到老年,錢有咩用?你又掛住自己外國風流快活,自己唔去關心你自己阿媽,倒關心佢啲$俾人呃?你不如諗深一層

回覆 引用 TOP

叔叔騙蝦條同錢

曾經 有份美味蛋糕放在我面前
可是我沒去珍惜 塵世間悲哀莫過於如此
但是...我要大喊 這過期了還可以吃嗎~~!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:31 AM 發表

大家好,想徵求大家意見,我人在海外,有個細佬係香港同個6X歲阿媽一齊住,阿媽依家中左風流口水同行路唔穩!
阿媽因為寂寞又沒人體諒佢,就咁比一個裝修師傅騙子睇中!阿媽同個阿叔認識只有短短幾個月,但每次出街飲茶都係個阿叔搶比錢,又每天打電話關心我阿媽,我阿媽中風之後更加對佢好,香港八號風球都去搵阿媽!
但依家個阿叔終於露出真面目!!問我阿媽攞佢身家,又話我阿媽唔珍惜佢,我阿媽話想比D錢個阿叔,但我 ...
阿媽中風都冇咁大件事,反而出現咗個阿叔(最低限度你阿媽feel到愛)但你反而咁關心, 我都係要提醒吓自己要好好管教我自己的小朋友,謝謝樓主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:31 AM 發表

大家好,想徵求大家意見,我人在海外,有個細佬係香港同個6X歲阿媽一齊住,阿媽依家中左風流口水同行路唔穩!
阿媽因為寂寞又沒人體諒佢,就咁比一個裝修師傅騙子睇中!阿媽同個阿叔認識只有短短幾個月,但每次出街飲茶都係個阿叔搶比錢,又每天打電話關心我阿媽,我阿媽中風之後更加對佢好,香港八號風球都去搵阿媽!
但依家個阿叔終於露出真面目!!問我阿媽攞佢身家,又話我阿媽唔珍惜佢,我阿媽話想比D錢個阿叔,但我 ...
你媽媽中風,你有番香港睇佢嗎? 見你1樓咁講,似乎意思係暫時番唔到黎香港阻止媽媽比錢人,唔係concern緊番黎探病

不如去扶乩問事啦!

你阿媽,轉變得咁快。
可能中左邪術

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Geohobbist 於 2020-10-17 06:00 AM 發表

樓主其實係關心佢阿媽啲錢同間屋俾人攞哂,到時佢阿媽死佐分唔到身家! 分分鐘仲要貼錢放佢阿媽係老人院!
呢個擔心都正常不過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GX225 於 2020-10-14 08:31 PM 發表

老人家需要愛, 仔女唔孝順, 有外人埋身, 就好易心動.

如果對呀媽好過外人對呀媽, 呀媽就自然唔會咁易比人呃到.
認同!早幾年我爸爸成日都有女人埋身!自重有左兩個孫之後就無再聯絡了

回覆 引用 TOP

可以請個賓賓先

[七] 嚴禁公開任何個人通訊資料

嚴禁將電話號碼、電郵地址,即時通訊帳戶等及各式通訊途徑顯示或暗示於本討論區。違者會被扣分,情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。 會員間私人通訊請利用PM,新手需升級至1星會員方可使用PM系統。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]