• 瀏覽: 3,233
  • 回覆: 4
引用:
原帖由 newday99 於 2020-10-14 06:23 AM 發表

對方出軌 分我手 真係對佢又愛又恨咁
而家快兩個月喇,我忙咗 平日好少諗ex架喇
但晚晚都發惡夢見到ex 半夜醒,好辛苦
點算?
有無人試過,或者成功有方法走出黎?(搵過新的唔算) ...
同情。

我試過,初分手時做夢都哭醒坐起來擦眼淚。

不知道怎麽安慰你,到現在我還會夢到他。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 協調型 於 2020-11-29 01:09 AM 發表

之後沒有新戀情?

我好懷疑我的ex女友們今時今日有冇想過我,更唔洗講佢地會夢見自己.
尤其初戀分幾個月就有新仔,成個人變晒,說話幾無情.

可能你是被分手吧?
無,我要求分手,其實男人想分手唔需要講,佢地都唔會講出口,只會唔應女人,或者好忙。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 協調型 於 2020-11-29 01:53 AM 發表

有交帶好d, 無謂拖住人拖住自己.
好多人唔想講,等你頂唔順投訴,就可以不了了之 幾個月唔搵就可以順利撇開。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 newday99 於 2020-10-14 06:23 AM 發表

對方出軌 分我手 真係對佢又愛又恨咁
而家快兩個月喇,我忙咗 平日好少諗ex架喇
但晚晚都發惡夢見到ex 半夜醒,好辛苦
點算?
有無人試過,或者成功有方法走出黎?(搵過新的唔算)
感情上的創傷後遺症。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 newday99 於 2021-1-14 05:04 AM 發表

有方法嗎?
我快頂唔順了... 真係好煩好辛苦
當初夢境太美好,常夢到他仍在我身邊,有時真的不想醒。
有晚腦海突然有把聲音叫醒夢中的自己,“呢個係夢魘,我們已經分手,這不是真的”,之後開始少發...

可能你唔明我講乜,亦未必能做到。

幸好,我夢到的都是好的,不至於太痛苦,傷心只是難以忘記很愛這個人。你可考慮問問醫生開些安眠藥,先讓你睡覺好的。或做些心理輔導之類的。或催眠,找出那個心裡陰影。或試下戴條白幽靈水晶。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]