• 瀏覽: 16,282
  • 回覆: 65
  • 追帖: 1
熱賣及精選
男人加油

男人好難

回覆 引用 TOP

男人哭吧哭吧不是罪

所有嘅大人都試過係細路,雖然,只有少數人記得。

回覆 引用 TOP

就睇抵不抵受得住誘惑。

男人唔易,中年男人更唔易呀!

不做負心男

引用:
原帖由 半頁肥沃的湯圓 於 2020-10-14 04:42 PM 發表

不做負心男
你是好男人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬眠中One 於 2020-10-14 04:41 PM 發表

男人唔易,中年男人更唔易呀!
呢個時代既男人的確好難,社會上的溫柔,包容,接納及給予機會 都比哂女人....男人要上位或成功比以前難左好多,社會上既規則都係偏向女性, 仲有一大班女人出來搶本來只有男人做既工作....男人加油!!!我都為自己加油

生活,收入,工作等都會系誘因,互相多啲責任心,慢慢就過去嘞。

回覆 引用 TOP

不是男人才有壓力,女人都不易

引用:
原帖由 joeyho930 於 2020-10-14 09:01 PM 發表

不是男人才有壓力,女人都不易
女人有什麼不易?說來看看??

引用:
原帖由 港幣四十萬 於 2020-10-14 09:59 PM 發表

女人有什麼不易?說來看看??
女人生左小朋友後,要教育小朋友,放左工要陪讀書陪考試,如果份工太辛苦根本照顧不到家庭,女人就算幾叻,事業在生bb 後都會有取捨,可能要放棄高薪厚職,㨂份少ot 少d 錢的工做!叻都無用~

有d 行業根本就係忙,工時長,要求高,才有高薪。。。

我自己都放棄左較高薪的工作,被迫㨂份低人工d 但可以盡時放屋企陪小朋友讀書的工!

真係做到律師醫生,壓力大,工時長,對於決定生bb, 佢地既cost 比一d 求其搵份工做既女仔大好多!

重未計在職場衼視媽媽的人有人類才各行興旺 肯生育的人係好偉大㗎

男人相對容易做,搵到錢就搞掂哂!

前世做錯乜。攪到今世咁能慘

引用:
原帖由 山邊小樓主 於 2020-10-14 10:21 PM 發表

女人生左小朋友後,要教育小朋友,放左工要陪讀書陪考試,如果份工太辛苦根本照顧不到家庭,女人就算幾叻,事業在生bb 後都會有取捨,可能要放棄高薪厚職,㨂份少ot 少d 錢的工做!叻都無用~

有d 行業根本就係忙,工時長,要求高,才有高薪。。。

我自己都放棄左較高薪的工作,被迫㨂份低人工d 但可以盡時放屋企陪小朋友讀書的工!

真係做到律師醫生,壓力大,工時長,對於決定生bb, 佢地既cost  ...
完全同意

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]