• 瀏覽: 1,723
  • 回覆: 5
[隱藏]
男朋友嘅老豆喺個長期賭徒,辛辛苦苦搵返嚟嘅錢佢會拎晒去賭,用係平時嘅洗費就好慳,唔捨得買,但賭就搵左幾多就拎幾多去賭,雖然唔會賭到冇錢開飯,仔女都算有錢讀書,但除去必要嘅洗費外唔會有多餘嘅錢剩,草唔到錢,而男朋友嘅阿媽係家庭主婦冇收入。

男朋友同佢屋企人都已經放棄左佢唔會鬧佢賭,仲話啲錢係佢自己搵返嚟都冇得話佢,咁作為一個仲喺外人嘅我,更加冇得講佢啲乜,我有試過提議男朋友叫佢去戒賭中心之類,但男朋友已經喺放棄狀態,話佢講唔聽㗎啦,唔想理佢賭嘅事。

我屋企人仲未知道男朋友嘅老豆係個賭徒,都唔敢畀佢地知道,因為一知就一定要我地分手,屋企人好憎人地賭。但男朋友平時都對我好好,應該會係個好老公,雖然話感情係兩個人嘅事,但如果諗到日後就係兩家人嘅事。而且再長遠啲嚟睇,有日佢阿爸退休更加無所事事嘅時候,會唔會賭得更加嚴重,甚至牽涉到屋企人仔女要佢地幫手還債....(男朋友都孝順唔會唔幫)到時出現嘅矛盾可能會好大...

我應該要點做?

[ 本帖最後由 農場奇怪旅程 於 2020-10-13 03:04 AM 編輯 ]



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
咁男朋友第日要幫佢孭賭債都好大機會


回覆 引用 TOP

男朋友待你好唔好男朋友有冇賭錢?


回覆 引用 TOP

唔駛分手咁嚴重

可以用財政獨立 呢招



回覆 引用 TOP

[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
遲下男友可能要孭債,咁你都走唔甩


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]