• 瀏覽: 6,839
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 隔離永恆的老闆 於 2020-10-12 05:30 PM 發表

有啲長,勿介意,想拎啲意見🙇‍♀️

小妹今年31歲,男朋友33歲..
我地拍左拖8個月
因為大家年紀都唔細
所以都係諗得清清楚楚先一齊
加上性格好夾,認定對方係結婚對象
呢2-3個月都計劃緊結婚事宜

但係...上個月無黎M..
一check就2條線..我堅決唔要
雖然我都係諗住結婚後1-2年內生
但因為覺得現在未ready好,所以唔想要
但我男朋友就想要,因為佢一直都想要
(拍拖初期佢講過話雙 ...
有咗,緊係要啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
多少人求之唔得慨孖胎,已經做好準備要結婚了就生吧,孩子嚟了就系緣分到了

回覆 引用 TOP

我一直唔想生二胎,冇做好措施事後食了避孕葯結果仲系懷上,想着咁重嘅緣分就自己辛苦幾年生下嚟吧,如今懷孕6個月,寶寶一切指標正常,呢就系緣分吧!

回覆 引用 TOP

有能力養就生,既然都諗住結婚又沒有經濟壓力,早到的緣份要珍惜。
只係要想清楚男友是否值得付託終身,值得依靠。

回覆 引用 TOP

生啦
係早左少少,令你地失左準備,但生命得來不易呀;既然養得起,就生落嚟啦,你男友又咁鐘意小朋友,一定會幫手揍嫁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 隔離永恆的老闆 於 2020-10-12 05:30 PM 發表

我地拍左拖8個月
因為大家年紀都唔細

恭喜你呀 將會有一對小寶寶
未婚懷孕唔係一件咩大不了嘅事
打亂計劃唔緊要啦
而家即刻再plan過咪得囉

真係唔要佢地的話
你以後嘅日子你會覺得安樂咩?

請千萬不要墮胎🙏🙇🙏🙇🙏🙇ㄧ來孖胎是無辜的生命🙏🙇🙏🙇🙏🙇二來墮胎對媽媽身體心靈好大傷害🙏將來未必有機會,而且內心有條刺傷痛🙏

衷心希望你能留低生下健康孖胎🙏🙇🙏🙇🙏🙇將來你會為小生命到來而幸福快樂🙏時間越長,,Bb同媽媽好像有感應連結🙏如果你現在有不安,可以和父母或其他人商量,知道你壓力好大,聽到你分享知道你是善良的人,只是不安🙏加油平安🙏

再分享,我有親戚高中未婚懷孕,男家父母寧願女人未婚都生bb,嫲嫲湊,最後現在bb是男家父母(bb嫲爺)湊大,雖然bb父母各自有家庭,長大後bb好聰明可愛,好孝順🙏🙇🙏🙇🙏🙇
而又有親戚是女墮胎,精神身體不好,即使再有但流產,之後再無法有bb,常懺悔生活內疚之中🙏🙇🙏🙇🙏🙇

千萬希望你𣎴要墮胎🙏🙇🙏🙇🙇留自己和bb善緣🙏🙇相信你會是善良的好媽媽🙏🙇堅強加油平安🙏🙇🙏🙇🙏🙇

回覆 引用 TOP

其實點解係意外懷孕?
都冇避孕 預左有架啦
恭喜恭喜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 隔離永恆的老闆 於 2020-10-12 06:03 PM 發表

嗯,因爲我真係無諗過跳步,我自小已經諗定個結婚計劃,所以咁多年黎我都好小心,好規範自己,唔比自己做錯事..點知都係一時錯手左😪😪

我知道係孖胎反而想要..因為覺得好難得,好似上天賜比我咁..因為我以前諗過生孖胎🥺 所以我真係好忐忑 ...
唔好唔要呀,啲小生命嚟㗎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arinato 於 2020-10-13 03:32 PM 發表

恭喜你呀 將會有一對小寶寶
未婚懷孕唔係一件咩大不了嘅事
打亂計劃唔緊要啦
而家即刻再plan過咪得囉

真係唔要佢地的話
你以後嘅日子你會覺得安樂咩? ...
我都覺得係,如果唔要將來佢會後悔。

回覆 引用 TOP

引用:

我地拍左拖8個月
因為大家年紀都唔細

如果係我 我就一定會要

回覆 引用 TOP

既來之則安之
有能力就無問題
為母則強
無話打亂你計劃,緣份黎到就要,第時想要都唔一定有
記住,人係變通,計劃係趕唔上變化,但你可以調節心情去處理佢

一個打唔開的鎖,一條未琢磨的匙

回覆 引用 TOP

引用:

我地拍左拖8個月
因為大家年紀都唔細

諗住結婚就要啦