• 瀏覽: 923
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
覺得好似好乸型唔到
大家又點睇呢?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
講起香水,我最鍾意跟住有香味
嘅女人,甚至連踩住架單車,有D
女單車友過,都會留低一D香味
係條路。
我味覺特別靈敏,對住D亞叉、叉婆
聞倒佢哋D所謂  香水 , 我就想嘔 !
另外、東南亞人都有種味,唔知係香
水定香油味。
而泰國緬甸就流行香粉。
西方白種人,不論男女,都會搽或噴香
水。對佢哋嚟講係一種禮貎同儀容,
等於穿著齊整嘅衫。
我最怕聞倒濃濃嘅鮮花味,同埋另一
種味  !  係殯儀館味同殮房味。

我諗你都不喜歡女人搽太濃味的香水

回覆 引用 TOP

我最鍾意聞倒賓妺搽嘅香水,
好清而散發出一股熱情。
佢哋好識選擇香水。
致於中西區女文員秘書經理,
一般都係淡淡清香。
而男士有香味嘅我未遇過,因
我唔係基佬。
反而見男士穿耳戴耳環嘅後生
就好多,真係成個乸型咁。
我日日要坐火車隧巴過海返工,
習慣朝朝早沖涼同洗頭,希望有
D香味留身,唔使其他乘客刻意
避開我。

我鍾意 4711 嘅味,好耐之前百貨
公司超市可買倒 德國製嘅 4711
古龍水 男士用嘅 香皂 。
當時我廿十歲左右,有用佢。

香水論人生
平淡浪漫增
男女味有別
濃淡要識分
各行有各味
藍白切勿混

人哋話 過期春藥  千祈唔好食,
否則可能變 李小龍 而唔係 黃飛鴻
我有枝三十年前買嘅4711古龍水,
當年我溝女用剩少少唔捨得用留番
到而家,剛才打開個蓋聞吓,味道真
係變咗古古怪怪好似木乃衣嘅味咁。

附件

IMG_20201013_065725.jpg(1.18 MB)

2020-10-13 07:28 AM

IMG_20201013_070109.jpg(1.06 MB)

2020-10-13 07:28 AM

引用:
原帖由 Klapprad 於 2020-10-13 04:06 AM 發表

講起香水,我最鍾意跟住有香味
嘅女人,甚至連踩住架單車,有D
女單車友過,都會留低一D香味
係條路。
我味覺特別靈敏,對住D亞叉、叉婆
聞倒佢哋D所謂  香水 , 我就想嘔 !
另外、東南亞人都有種味,唔知係香
水定香油味。
而泰國緬甸就流行香粉。
西方白種人,不論男女,都會搽或噴香
水。對佢哋嚟講係一種禮貎同儀容,
等於穿著齊整嘅衫。
我最怕聞倒濃濃嘅鮮花味,同埋另一
...
你做邊行? 殯儀館,有浸味,但忘記系咩味,殮房入過一次,我差點嚇死,真的不知道咩味?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Klapprad 於 2020-10-13 06:55 AM 發表

我最鍾意聞倒賓妺搽嘅香水,
好清而散發出一股熱情。
佢哋好識選擇香水。
致於中西區女文員秘書經理,
一般都係淡淡清香。
而男士有香味嘅我未遇過,因
我唔係基佬。
反而見男士穿耳戴耳環嘅後生
就好多,真係成個乸型咁。
我日日要坐火車隧巴過海返工,
習慣朝朝早沖涼同洗頭,希望有
D香味留身,唔使其他乘客刻意
避開我。

我鍾意 4711 嘅味,好耐之前百貨
公司超市可買倒 ...
幾有趣賓妹用的香水好廉價,唔系甘好聞。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Klapprad 於 2020-10-13 07:26 AM 發表

香水論人生
平淡浪漫增
男女味有別
濃淡要要分

人哋話 過期春藥  千祈唔好食,
否則可能變 李小龍 而唔係 黃飛鴻
我有枝三十年前買嘅4711古龍水,
當年我溝女用剩少少唔捨得用留番
到而家,剛才打開個蓋聞吓,味道真
係變咗古古怪怪好似木乃衣嘅味咁。 ...
4711有股橙葉味,我也喜歡

回覆 引用 TOP

# 6
你做邊行?

我入香討咁多年,你係第一個問我做邊行

附件

IMG_20200322_073024.jpg(275.64 KB)

2020-10-14 10:17 AM

IMG_20200319_080550.jpg(465.56 KB)

IMG_20200322_074738.jpg(454.19 KB)

IMG_20200330_104843.jpg(1012.82 KB)

IMG_20191227_110645.jpg(100.8 KB)

IMG_20191227_133201.jpg(653.89 KB)

IMG_20191227_134033.jpg(610.34 KB)

IMG_20191227_134028.jpg(650.25 KB)

IMG_20200322_074746.jpg(593.12 KB)

IMG_20200329_114333.jpg(109.08 KB)

IMG_20191227_133017.jpg(562.51 KB)

IMG_20200322_074758.jpg(545.41 KB)

香水論人生
平淡浪漫增
男女味有別
濃淡要識分
各行有各味
藍白切勿混
噴搽量老嫩
美醜亦須襯
( 人醜唔好搽香水 )

引用:
原帖由 Klapprad 於 2020-10-14 11:08 AM 發表

香水論人生
平淡浪漫增
男女味有別
濃淡要識分
各行有各味
藍白切勿混
噴搽量老嫩
美醜亦須襯
( 人醜唔好搽香水 )
男人醜樣 搽香水 更加覺得 整色整水

回覆 引用 TOP

男人醜樣 搽香水 更加覺得 整色整水

絕對同意  !
無論男女  老幼  , 搽香水 真係要襯自己。
有體臭嘅,盡可能用淡淡嘅味沖淡佢就點到即止。
因為自己難睇啊  !

講起香 ,另一種香 係書香詩香 ,
人醜落筆紙見香
字美揮毫詩悠揚
即席網露論壇見
是歌是文也可唱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Klapprad 於 2020-10-14 09:23 AM 發表

# 6
你做邊行?

我入香討咁多年,你係第一個問我做邊行
呢D係咩來? 即係做邊行, 船運?

回覆 引用 TOP

呢D係咩來? 即係做邊行, 船運?

船上航海及導航設備維修及保養
工程人員。

回覆 引用 TOP

😂

回覆 引用 TOP

主題標籤 #香水
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]