• 瀏覽: 19,414
  • 回覆: 124
  • 追帖: 1
成日話自己冇野多,$多,其實就係工盤佬3萬幾。成日吹話成4萬蚊一個月唔知點洗。俾1萬老婆就同其他人講佢老婆係富婆。最近我同太太終於買到樓,末裝修上去參觀下,差唔多全屋俾佢彈話唔好。又話偏又話唔實用,用料差,遲下實滲水。其實佢住唐樓間房係露台搭出黎,落大雨會水浸。我最後頂唔順講偏都係多十分鐘路程,又唔洗你行,點知佢話,請我都唔會黎😂

絕交

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-10-11 02:21 AM 發表

成日話自己冇野多,$多,其實就係工盤佬3萬幾。成日吹話成4萬蚊一個月唔知點洗。俾1萬老婆就同其他人講佢老婆係富婆。最近我同太太終於買到樓,末裝修上去參觀下,差唔多全屋俾佢彈話唔好。又話偏又話唔實用,用料差,遲下實滲水。其實佢住唐樓間房係露台搭出黎,落大雨會水浸。我最後頂唔順講偏都係多十分鐘路程,又唔洗你行,點知佢話,請我都唔會黎😂。 ...
缺乏自信嘅人 先會咁, 可能佢覺得自己地盤佬 社會地位低下。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-10-11 11:29 AM 發表

缺乏自信嘅人 先會咁, 可能佢覺得自己地盤佬 社會地位低下。
最頂唔順成日自己$多。仲要大大聲

.....好心得一萬蚊俾老婆就唔好講出聲 打份工都多過一萬

引用:
原帖由 明日純情的獅子 於 2020-10-11 01:28 PM 發表

.....好心得一萬蚊俾老婆就唔好講出聲 打份工都多過一萬
有時一齊食飯,成日話佢老婆係富婆😂

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-10-11 12:02 PM 發表

最頂唔順成日自己$多。仲要大大聲
可能係 自嘲 啫, 錢多就唔係住唐樓啦⋯⋯ 香港地冇 兩三億身家 都叫不上 有錢人 啦。

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-10-11 01:31 PM 發表

有時一齊食飯,成日話佢老婆係富婆😂
真係富婆 就食餐飯都唔止一萬蚊啦⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-10-11 03:06 PM 發表

可能係 自嘲 啫, 錢多就唔係住唐樓啦⋯⋯ 香港地冇 兩三億身家 都叫不上 有錢人 啦。
我覺得住千幾二千萬,有返8位數都可以叫算得上有$。兩,三億應該係富豪級😂

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-10-11 03:18 PM 發表

我覺得住千幾二千萬,有返8位數都可以叫算得上有$。兩,三億應該係富豪級😂
我的生活比你嘅要求 高一倍, 但從來不覺得係 有錢人, 勉強只能算中產。

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-10-11 02:21 AM 發表

成日話自己冇野多,$多,其實就係工盤佬3萬幾。成日吹話成4萬蚊一個月唔知點洗。俾1萬老婆就同其他人講佢老婆係富婆。最近我同太太終於買到樓,末裝修上去參觀下,差唔多全屋俾佢彈話唔好。又話偏又話唔實用,用料差,遲下實滲水。其實佢住唐樓間房係露台搭出黎,落大雨會水浸。我最後頂唔順講偏都係多十分鐘路程,又唔洗你行,點知佢話,請我都唔會黎😂。 ...
如果係地盤佬,咁佢講用料差,我會信佢多D

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Latourcarnet 於 2020-10-11 03:46 PM 發表

如果係地盤佬,咁佢講用料差,我會信佢多D
佢個個 樓盤都踩· 大窗台.黑次。😓

香港地真正有個錢多數扮窮,爭住認有錢既....

回覆 引用 TOP

以後佢黎就可以笑佢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]