• 瀏覽: 2,756
  • 回覆: 20

回覆 引用 TOP

廿年仲未慣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中雀躍的幻象 於 2020-10-8 06:42 AM 發表

繼父同我哋生活二十年,脾氣差,成日鬧人,阿媽都頂唔順,點算啊?
20年都係脾氣咁差冇改過?脾氣差還差有冇打你先?

唉廿年都過嚟了,為了老母忍忍吧,願你快樂度過每一天。

回覆 引用 TOP

你怎麼忍的,二十年......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中雀躍的幻象 於 2020-10-10 02:40 PM 發表

佢打我,我系唔願意嘅。
都幾慘俾人打邊個都唔會願意啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中雀躍的幻象 於 2020-10-8 06:42 AM 發表

繼父同我哋生活二十年,脾氣差,成日鬧人,阿媽都頂唔順,點算啊?
叫呀媽又離婚

回覆 引用 TOP

Rent a shared place.

回覆 引用 TOP

引用:

你角色係男定女先
繼父其實都好慘呀,再結婚為愛定為性先

好多時見d男人再婚,為性無愛,佢肯負責任已經算係咁。
仔女唔係自己生,自己要養埋,勞心勞力,到最後仲要俾人睇唔起,覺得咸濕。

佢老左,你又係咪肯養佢,肯照顧番佢先。
你又肯唔肯先行一步關心佢呀!

好多時家庭糾紛,以為女係受害人,其實係睇唔出,分分鐘女方係big boss。
但一般都係要十幾二十年后先知。因為多數女方都會話:「男唔癈,自己都唔使咁辛苦~1人支撐成頭家」

講真:話佢癈,咁你又願意生咁L多個,要一個人捱好辛苦,咁女方~當初點解覺得男方一個可以養得起成頭家。

回覆 引用 TOP

引用:

咁咩事鬧人先?
點解咁好火先?
屋企個女人做左乜先?

一鬧就叫你老母捉佢入房出火. 攪到佢無火無氣之後, 自然唔會鬧人.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]