• 瀏覽: 1,483
  • 回覆: 10
如果個小朋友係十一/二歲,佢會唔會明白發生咩事,影響咗對父母嘅感情?令小朋友成長變得更反叛?

定係佢只會覺得;都幾好吖!爸爸返工陪唔到我哋嗰陣,媽咪揾多個叔叔帶我哋去街玩,仲買好多雪糕俾我食添!好開心!

引用:
原帖由 角度兄 於 2020-10-6 01:00 AM 發表

如果個小朋友係十一/二歲,佢會唔會明白發生咩事,影響咗對父母嘅感情?令小朋友成長變得更反叛?

定係佢只會覺得;都幾好吖!爸爸返工陪唔到我哋嗰陣,媽咪揾多個叔叔帶我哋去街玩,仲買好多雪糕俾我食添!好開心! ...
到大個有樣學樣,講完

回覆 引用 TOP

點都會有傷害

回覆 引用 TOP

家庭和諧孩子才能健康成長,就算系很小嘅孩子對父母感情唔和也會有感覺得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 角度兄 於 2020-10-6 01:00 AM 發表

定係佢只會覺得;都幾好吖!爸爸返工陪唔到我哋嗰陣,媽咪揾多個叔叔帶我哋去街玩,仲買好多雪糕俾我食添!好開心! ...
你文中話爸爸返工多個叔叔帶佢,好明顯唔系爸爸出軌!
我記得我十二歲果時自己同身邊同學個個都討論男女關係,有啲會有男朋友,有啲仲已有性關係,咁你咪諗吓你十二歲系點。
而且人系有記憶,就算佢而家畀你昆到,大個左諗返起一樣會思考,到時突然有反應都唔奇。
出軌仲要帶黎畀仔女見,都幾勁!

引用:
原帖由 Fankikikiki 於 2020-10-11 11:22 AM 發表

你文中話爸爸返工多個叔叔帶佢,好明顯唔系爸爸出軌!
我記得我十二歲果時自己同身邊同學個個都討論男女關係,有啲會有男朋友,有啲仲已有性關係,咁你咪諗吓你十二歲系點。
而且人系有記憶,就算佢而家畀你昆到,大個左諗返起一樣會思考,到時突然有反應都唔奇。
出軌仲要帶黎畀仔女見,都幾勁! ...
我29年前,點會明白男女關係呀?最多都係打超級任天堂。
好似你哋咁細個已經有男女關係,又真係誇張咗啲。

引用:
原帖由 角度兄 於 2020-10-11 05:18 PM 發表

我29年前,點會明白男女關係呀?最多都係打超級任天堂。
好似你哋咁細個已經有男女關係,又真係誇張咗啲。
你覺得誇張系你角度 我只系講番我果個年紀身邊同學全部會講男女關係 你咪繼續出軌 帶埋個男人見仔女 而覺得個小朋友低B到feel唔到囉
係呢一刻唔啱聽就喺度串人 就唔好上嚟問問題

引用:
原帖由 Fankikikiki 於 2020-10-13 01:21 AM 發表

你覺得誇張系你角度 我只系講番我果個年紀身邊同學全部會講男女關係 你咪繼續出軌 帶埋個男人見仔女 而覺得個小朋友低B到feel唔到囉
係呢一刻唔啱聽就喺度串人 就唔好上嚟問問題 ...
請問你從邊一處睇得出我就係嗰位母親呢?

回覆 引用 TOP

我邊有話你系母親
…… 溝通不良
不再回應了
Bye bye

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]