• 瀏覽: 2,908
  • 回覆: 17
想小朋友去學英文..但係..同小朋友去補習社試堂,佢一見唔係本地人就會驚...
成堂唔講野...咁樣點學到英文..

引用:
原帖由 werefd 於 2020-10-5 02:14 PM 發表

想小朋友去學英文..但係..同小朋友去補習社試堂,佢一見唔係本地人就會驚...
小朋友幾大個? 初小?

引用:
原帖由 werefd 於 2020-10-5 02:14 PM 發表

小朋友幾大個? 幼稚園生?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-5 03:11 PM 發表

小朋友幾大個? 初小?
4歲,平時係屋企都多野講

引用:
原帖由 werefd 於 2020-10-5 09:05 PM 發表

可能見到陌生人所以害怕講嘢. 這個年紀學外語會很快上手的.
請留意課程是否太formal, 4歲應該揀些唱遊多一點的課程.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 werefd 於 2020-10-5 09:05 PM 發表

才4歲,在陌生地方不敢多講正常的. 先習慣好聽講讀寫的"聽",
同另一位所講一樣,這階段學野好快,特別外語,最好你給孩子找的地方以玩樂性質學,這樣子也會更快.

回覆 引用 TOP

細路仔學語言都系聽人哋講,聽着聽着就會喇。你回想一下,你有冇教你細路講嘢?肯定冇教,不過佢慢慢就話喇。所以語言環境好緊要。

回覆 引用 TOP

如果搵D上網學既會唔會好D?
邊上網學,你就邊係佢隔離,咁應該冇咁驚~
我阿仔都係amazingtalker 到上網學
搵左個外國老師比佢,學得正宗D~

引用:
原帖由 lalac7227 於 2020-10-6 07:19 PM 發表

如果搵D上網學既會唔會好D?
邊上網學,你就邊係佢隔離,咁應該冇咁驚~
我阿仔都係amazingtalker 到上網學
搵左個外國老師比佢,學得正宗D~
外國老師會唔會好貴?

引用:
原帖由 werefd 於 2020-10-8 12:20 AM 發表

外國老師會唔會好貴?
果到又唔會呀,我試堂都係60幾蚊(係外國老師)

引用:
原帖由 lalac7227 於 2020-10-8 09:15 PM 發表

果到又唔會呀,我試堂都係60幾蚊(係外國老師)
哩D價錢又ok 喎
上去睇左好多老師可以揀
仲可以睇左老師D影片先決定試唔試堂~GOOD

引用:
原帖由 werefd 於 2020-10-9 02:30 PM 發表

哩D價錢又ok 喎
上去睇左好多老師可以揀
仲可以睇左老師D影片先決定試唔試堂~GOOD
係咖,仲慳左帶小朋友落街D時間,網上學,你又可以係隔離睇下個老師點樣之類

回覆 引用 TOP

試吓睇片學英文啦
建立左一定嘅英文程度咁習慣到先
https://youtu.be/jyxs171JQSQ

回覆 引用 TOP

💪

回覆 引用 TOP

唔好比太大壓力,儘量輕鬆學習為主

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]