• 瀏覽: 7,160
  • 回覆: 52
頭都痛埋 BB去唔到便便 每次谷到面紅紅同大喊 都係去唔到 已經第5日….

幾大,飲人奶定奶粉呀,會唔會係奶粉唔夾佢

同問 我女又係成日便秘 有時可以2-3日都冇去

你隻奶粉有冇HMO

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 yolomany133 於 2020-10-5 12:11 AM 發表

頭都痛埋 BB去唔到便便 每次谷到面紅紅同大喊 都係去唔到 已經第5日….
幾大個? 加固未? 有無飲返D水/食下生果?
奶粉本身有無益生菌?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JackiePhom 於 2020-10-5 06:57 PM 發表

同問 我女又係成日便秘 有時可以2-3日都冇去
如果時不時都有便秘, 可能消化唔好, 水分吸收唔夠, 又或者奶粉唔夾, 可以考慮轉其他奶粉試試

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pokinganny 於 2020-10-5 07:06 PM 發表

你隻奶粉有冇HMO
HMO 同益生菌我覺得對去便便都幾有幫助
我仔食緊A+ NEURx PRx, 佢兩樣都有, 差唔多日日都有便便

回覆 引用 TOP

可能奶粉唔夾喎,試下轉aptxmil essensis。阿b最近食緊,佢有益生元組合同hmo,冇再便秘,每日都好順。

回覆 引用 TOP

要HMO的話illuxx入面都有,對bb個腸胃有幫助架,仔仔都有食緊,一日一便便

引用:
原帖由 小嬌子 於 2020-10-5 05:42 PM 發表

奶粉唔夾既,可以轉其他牌子試下,
A+呢類都OK,加左益菌素

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 love_LeI 於 2020-10-6 12:18 PM 發表

要HMO的話illuxx入面都有,對bb個腸胃有幫助架,仔仔都有食緊,一日一便便
呢款我擔心食品安全問題....
我個飲緊EnfinitXX可能因為本身有初乳成份乳鐵蛋白, 對抵抗力同膠道系統都好, BB日日都有便便

引用:
原帖由 小嬌子 於 2020-10-5 05:42 PM 發表

奶粉

引用:
原帖由 pokinganny 於 2020-10-5 07:06 PM 發表

你隻奶粉有冇HMO
有呀 但都係去唔到

引用:
原帖由 yolomany133 於 2020-10-6 09:38 PM 發表

有呀 但都係去唔到
咁有無mfgm

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]