• 瀏覽: 10,711
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
試吓少食多餐 會唔會好啲 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-11-2 01:46 PM 發表

安X媽媽奶,你試下呢隻,少甜低脂
我有飲過呢隻,低脂小甜,算幾易入口既

岩岩有左,不停嘔, 食又嘔唔食又嘔, 要食醫生開D 藥先好D

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 紋龍 於 2020-11-7 02:21 PM 發表

岩岩有左,不停嘔, 食又嘔唔食又嘔, 要食醫生開D 藥先好D
Me too , 到而家已經一個月,食咩嘔咩,連飲水都會嘔,我都有食e生開既止嘔藥同胃藥,keep 住食好dd,但一樣會嘔只係無嘔得咁勁,一停就嘔到懷疑人生😣

回覆 引用 TOP

正常反應,所以醫生建議我食supplement補充

引用:
原帖由 melodypoon8 於 2020-12-6 11:59 PM 發表

正常反應,所以醫生建議我食supplement補充
我果個都有叫不過好似都唔平, 同埋次次上去都等好耐 都想轉過個醫生

回覆 引用 TOP

得三個月忍耐,三個月后就能好點

回覆 引用 TOP

謝謝大家回覆,幸好到左第四個月就無再嘔,重食咗好多野😍😍bb都大隻左,期待佢出世

引用:
原帖由 onerice 於 2020-10-4 08:33 PM 發表

我呢幾日開始好辛苦,一起身就想嘔但嘔唔到😣😣😣食左野就好番D,但轉頭我就眼瞓要訓,成日都好餓,但係好奇怪,淨係想食菜,其他就唔係太想食😣😣😣😣想問係米正常,🙈我見啲人話頭一個月都唔會有咁大反應
你幾時預產期

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onerice 於 2021-1-20 04:59 PM 發表

謝謝大家回覆,幸好到左第四個月就無再嘔,重食咗好多野😍😍bb都大隻左,期待佢出世
要到4個月先唔嘔😔😔 我而家2個半月⋯仲要嘔多個半月⋯
Bb大隻左,有冇feel到肚漲or有時陣痛甘呀??

引用:
原帖由 cy1288 於 2021-1-31 05:54 PM 發表

要到4個月先唔嘔😔😔 我而家2個半月⋯仲要嘔多個半月⋯
Bb大隻左,有冇feel到肚漲or有時陣痛甘呀??
唔洗咁灰,人人唔到🥰

回覆 引用 TOP

我呀~中左獎,不過陀唔隱,
17/1放鮮胎 ,2/2自己驗
17/1-30/1 要keep住食藥
25/1-30/1 流血
27/1 偷驗唔中
31/1 停藥後第一日流大量血,以為已經唔中,自然排出,所以無理
1/2再偷驗(因諗住唔中就試酒),點知中左,大量出血,去左QM睇,話無野做到,就去左私家打油針,公私都抽左血驗hcg,
Hcg report:
1/2: (私家) 118.6 / 110(QM)
2/2早上番工時腹痛,手軟腳軟兼頭暈,出血量少左,QM驚我小產,叫我第二朝即番去檢查,私家打黎跟進,又係同一說法
3/2 晨早公私都去哂,再抽多次血驗hcg有翻倍
HCG report
3/2: (私家)256.6 / 226 (QM)
4/2:見情況好啲,落街食飯,點知食完飯,又再次手軟腳浮
做媽媽真係好辛苦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]