• 瀏覽: 36,348
  • 回覆: 391
  • 追帖: 4
唔好話洗衫煮飯做家務,好多連自己照顧自己都成問題。
最好就係個男人乜都幫佢哋搞掂,諗好晒。

其實係咪與其揾個人返黎,乜都要照顧好佢。倒不如單身,好好咁照顧自己,是更好?

引用:
原帖由 角度兄 於 2020-10-3 06:28 PM 發表

其實係咪與其揾個人返黎,乜都要照顧好佢。倒不如單身,好好咁照顧自己,是更好? ...
其實.....你可以同大班投訴的

無腦死豬西先睇爛果日報
娶個印傭泰傭或菲傭

現在的港女結左婚拍拖都會派帽比你比氣你受
有錢不如自己用左去仲爽,有性須要咪去洗樓叫G,幾舊水咩國藉都有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 角度兄 於 2020-10-3 06:28 PM 發表

其實係咪與其揾個人返黎,乜都要照顧好佢。倒不如單身,好好咁照顧自己,是更好? ...
照顧自己都成問題?梗係唔會啦,除非你娶傷殘人士

引用:

兩個字, 返工/揾錢/供樓........

你講個d 係對菲姐要求, 自理都唔掂, 因咩請你呀, 重話洗衫煮飯

揾老婆係下半生, 人生伴侶, 你用叫雞個concept

咪撞板囉! 揾個叻老婆, handle 子女功課, handle 菲姐同親戚
揾個豬隊友? 自己諗! 係怕人地叻女未必睇中你, 無耐要揾豬隊友

最後要鄭重講既, 撈味好難除, 對鳯眼, 行路姿勢就係唔同
識個pc 仔,死話自己老婆上巿公司高層

未見過上巿公司高層, 日常單字唔識囉瘀到

你娶老婆就係為左,有人幫你洗衫煮飯做家務照顧你

引用:

你可以繼續咁諗的,無人會阻止你~

回覆 引用 TOP

香港社會有別於其他地方
80-90年代開始
比較有錢既家庭都有工人
咁既現像真係正常喎

接返落下題
你娶佢返黎可以請個工人俾佢
唔好當佢係工人
咁成件事就解決哂

如果無錢請工人
可以去非洲印度菲律賓印尼搵老婆都得
包保頭家打理得企企理理😏😏😏

回覆 引用 TOP

娶老婆真係有撚用!
周星馳有女朋友,李嘉誠死老婆,基於人有我有的觀念,沒老婆就是低人一等,所以打死都要有老婆。而且窮人更要有下一代,不錯的理由。

娶過老婆反黎,緊係屌hi啦

娶咗返黎,識吹簫已足夠

引用:
原帖由 1993nice 於 2020-10-3 06:42 PM 發表

照顧自己都成問題?梗係唔會啦,除非你娶傷殘人士
梗係唔會?唔識煮飯,點照顧自己?

引用:

識美顔化妝、識偷食、識食、識洗人、識偷懶、識講是非、識打小報告、識個有錢人望印印腳唔駛做…合附港女條件 !🤔🧐😅

引用:
原帖由 角度兄 於 2020-10-3 07:03 PM 發表

梗係唔會?唔識煮飯,點照顧自己?
有好多都唔識煮食,但佢照顧自己洗衫做家務係識嘅。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]