• 瀏覽: 2,423
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
如題

我BB而加一個月多d就識認人,識發聲,半翻身,踢被,半個月個時幫bb沖涼仲識捉住人件衫,扯頭髮。

唔係吹水,同佢講野佢會應你,問佢問題佢會比反應你😂例如我爸同bb講:公公去街街啦,bb回應:欸。。。,第一次以為巧合,講多次都係😂,我嫲嫲問BB做乜仲唔屙💩係咪留返比你婆婆歎,BB用d嬰語答:係~,我嫲嫲初頭以為巧合問幾次都係咁😂佢婆婆有時會問BB🍼🍼係邊度,BB向住個個方向搏命揮手😂

有時我同佢婆婆講BB曳😂BB就喊😂

咁咪幾好

引用:
原帖由 持久男 於 2020-10-3 10:12 AM 發表

咁咪幾好

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-10-3 14:15 發表

好呀
佢識我轉身時你仲覺得好玩呀

回覆 引用 TOP

神童

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-10-1 08:41 AM 發表

如題

我BB而加一個月多d就識認人,識發聲,半翻身,踢被,半個月個時幫bb沖涼仲識捉住人件衫,扯頭髮。

唔係吹水,同佢講野佢會應你,問佢問題佢會比反應你😂例如我爸同bb講:公公去街街啦,bb回應:欸。。。,第一次以為巧合,講多次都係😂,我嫲嫲問BB做乜仲唔屙💩係咪留返比你婆婆歎,BB用d嬰語答:係~,我嫲嫲初頭以為巧合問幾次都係咁😂佢婆婆有時會問BB🍼🍼係邊度,BB向住個個方向搏命揮手😂

有 ...
呢 d 心肝豬仔好搞笑

引用:
原帖由 yat69 於 2020-10-6 01:36 PM 發表

呢 d 心肝豬仔好搞笑
睇到心情都好d

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-10-6 02:19 PM 發表

睇到心情都好d
我信你講架
D bb 真係識架,我太太係陪月,
佢每日翻黎都講 bb 點搞笑,
好多 dd 好醒架
另外我對 bb,小朋友既用品同 behavior 有相當認識,
有問題可發問,

引用:
原帖由 yat69 於 2020-10-6 02:37 PM 發表

我信你講架
D bb 真係識架,我太太係陪月,
佢每日翻黎都講 bb 點搞笑,
好多 dd 好醒架
另外我對 bb,小朋友既用品同 behavior 有相當認識,
有問題可發問, ...
我個b而加好有性格😂識認人🤓而加就快2個月識翻身😂可能胎教我陀b個時睇新聞多

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-10-6 02:42 PM 發表

我個b而加好有性格😂識認人🤓而加就快2個月識翻身😂可能胎教我陀b個時睇新聞多
我老婆今日講
個 bb 同佢媽咪去打針,
個醫生打完針,個 bb “er” 左一聲,之後就係咁對住個醫生講嘢,梗係話你做乜咁大力吉我呀

引用:
原帖由 yat69 於 2020-10-6 08:38 PM 發表

我老婆今日講
個 bb 同佢媽咪去打針,
個醫生打完針,個 bb “er” 左一聲,之後就係咁對住個醫生講嘢,梗係話你做乜咁大力吉我呀
一定係咁想鬧個醫生

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-10-6 09:34 PM 發表

一定係咁想鬧個醫生
你個 bb 幾大個?

引用:
原帖由 yat69 於 2020-10-6 10:28 PM 發表

你個 bb 幾大個?
未夠2個月

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-10-7 12:59 AM 發表

未夠2個月
首先講一D bb 飲奶既嘢比你知
就係人奶同奶粉

人奶本來係對媽媽同bb最好既
但係最近幾十年,因為環境既污染,尤其是電器產品電子零件含有大量重金屬。所以農產品含有重金屬例如 lead, Cadmium, 唔同重金屬對人有唔同既害處。另外,海洋污染去到非常嚴重,微生物食污染物,細魚食微生物,大魚食細魚,人就大魚,所以媽媽食乜嘢,bb就食乜嘢。
最近有科學家化驗一副一百年前人骨,同化驗近期既人骨,發現近期人骨含鉛量係一百年前人骨既一千倍。

奶粉,好多人覺得唔好,其實奶粉由好多營養學家,科學家,化學家研發岀黎,針對 bb 須要乜嘢營養做岀黎,唔同月份 bb 食唔同月份奶粉,奶粉生產商都清楚奶粉岀事就執得,所以佢地自己都建立非常嚴格既實驗室去測試,佢地測試得好多,好西利,每批都測試,因為一個奶粉岀事,佢都玩完。

但係有人話(包括醫生),話唔好食奶粉,因為有防腐濟 Preservatives,
冇錯,基本上所有唔係新鮮既食物都有,奶粉生產商都好清楚,所以佢地有自己既實驗室同埋 toxicologist 去做 TRA, 評估 人類吸收既份量冇問題。

致於你問我bb飲人奶定奶粉好,我話兩様都飲
因為bb將來都冇可避免地接觸有問題既嘢,
下次再分享奶樽,奶嘴
有問題可以問

引用:
原帖由 yat69 於 2020-10-7 07:48 AM 發表

首先講一D bb 飲奶既嘢比你知
就係人奶同奶粉

人奶本來係對媽媽同bb最好既
但係最近幾十年,因為環境既污染,尤其是電器產品電子零件含有大量重金屬。所以農產品含有重金屬例如 lead, Cadmium, 唔同重金屬對人有唔同既害處。另外,海洋污染去到非常嚴重,微生物食污染物,細魚食微生物,大魚食細魚,人就大魚,所以媽媽食乜嘢,bb就食乜嘢。
最近有科學家化驗一副一百年前人骨,同化 ...
我bb人奶同奶粉都有飲我係貪方便先餵人奶,有時好眼訓,餵人奶最方便

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]