• 瀏覽: 1,169
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
離婚,四十幾歲。個女响第二度讀書四年要四十萬,有男友一起左差不多五年,無錢,近期發現佢因為賭欠債四十萬,而債務重組還四年,即係佢出糧同無出糧無分別,心好淡,我有人工差不多兩萬,如果搬走,我連份工都要辭埋,唔想佢搵我,但我儲蓄有限,仲要供個女讀書,每日對住佢,我好唔開心。

分手,人工兩萬,供個女一年十皮,已經無左一半人工,未計衣食住行,欠四十個,唔算太多,但賭仔隨時會再賭有新街數,你自己諗

引用:
原帖由 南非王子 於 2020-10-1 11:25 AM 發表

分手,人工兩萬,供個女一年十皮,已經無左一半人工,未計衣食住行,欠四十個,唔算太多,但賭仔隨時會再賭有新街數,你自己諗
分手我要搵地方搬,皮費問題所以分唔到

引用:
原帖由 前來變出了達人 於 2020-10-1 12:25 PM 發表

分手我要搵地方搬,皮費問題所以分唔到
佢負責交租?

回覆 引用 TOP

重點只在你是否鐵了心跟這賭徒分啫,你不先搞清楚這個,其他問題當然沒法解決。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來變出了達人 於 2020-10-1 08:33 AM 發表

離婚,四十幾歲。個女响第二度讀書四年要四十萬,有男友一起左差不多五年,無錢,近期發現佢因為賭欠債四十萬,而債務重組還四年,即係佢出糧同無出糧無分別,心好淡,我有人工差不多兩萬,如果搬走,我連份工都要辭埋,唔想佢搵我,但我儲蓄有限,仲要供個女讀書,每日對住佢,我好唔開心。 ...
先分手,再叫呀女退學,舒服晒。

引用:
原帖由 前來變出了達人 於 2020-10-1 08:33 AM 發表

離婚,四十幾歲。個女响第二度讀書四年要四十萬,有男友一起左差不多五年,無錢,近期發現佢因為賭欠債四十萬,而債務重組還四年,即係佢出糧同無出糧無分別,心好淡,我有人工差不多兩萬,如果搬走,我連份工都要辭埋,唔想佢搵我,但我儲蓄有限,仲要供個女讀書,每日對住佢,我好唔開心。 ...
咁就比較難啲,除非你娘家住附近有地方可以搬返屋企住咁又唔同。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ww4565555 於 2020-10-1 03:46 PM 發表

先分手,再叫呀女退學,舒服晒。
一了百了,可能樓主覺得一世對個囡唔住啦?

引用:
原帖由 1993nice 於 2020-10-1 09:21 PM 發表

一了百了,可能樓主覺得一世對個囡唔住啦?
係樓主不自量力,收入2萬出乜外讀書吖,條數點計都唔惦。

引用:
原帖由 ww4565555 於 2020-10-1 09:31 PM 發表

係樓主不自量力,收入2萬出乜外讀書吖,條數點計都唔惦。
佢條數計到好盡,每個月俾八千幾蚊囉,但依家突然一出事就支撐唔到啦。

回覆 引用 TOP

引用:

佢係你同事? 你同佢一齊工作?

分手搬走都唔一定要辭工架喎.

Help him pay off his debt lor.

回覆 引用 TOP

千祈唔好同佢還,賭債唔同有意外或有病,賭債係佢自己攞嚟,當佢認定咗你係提款機,還得一次就會迫你還落去,我都試過幫人還賭債,還咗8萬,隔咗年半,佢再欠15萬,仲要話為咗我以後生活好啲,我查過,係有贏過,贏10蚊又輸番20蚊,贏500又輸番1000,贏返嚟既錢從來未試過拎出嚟還番俾我,甚至未試過拎出嚟支付日常生活,一直喺賭枱度循環。

回覆 引用 TOP

引用:

繼續落去囉

回覆 引用 TOP

分手同辭工有咩關係???

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]