• 瀏覽: 1,885
  • 回覆: 11
請左工人姐姐半年多D,仔仔已經開始發音有D似佢...
有咩方法可以令仔仔唔好學左佢既口音?

我個囡又冇wor~可能我自己有比佢跟英國老師學
發音都好正確

引用:
原帖由 summerspring 於 2020-9-28 03:16 PM 發表

請左工人姐姐半年多D,仔仔已經開始發音有D似佢...
有咩方法可以令仔仔唔好學左佢既口音?
如果你係 指 英語, 這非常容易, 每日 開個 卡通台 或 Nickelodeon台 比佢睇就得! 小朋友睇卡通片吸收英語最快。

如果係 廣東話, 我覺得 生活在香港 佢自然會 自我糾正糾正。

印尼話或賓賓話 就⋯ 你識聽口音咩?

引用:
原帖由 張美賢 於 2020-9-28 08:17 PM 發表

我個囡又冇wor~可能我自己有比佢跟英國老師學
發音都好正確
有諗過搵真正當地老師比佢學...但係屋企付近果D都收得好貴,平果D就係香港老師...

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-29 12:30 PM 發表

如果你係 指 英語, 這非常容易, 每日 開個 卡通台 或 Nickelodeon台 比佢睇就得! 小朋友睇卡通片吸收英語最快。

如果係 廣東話, 我覺得 生活在香港 佢自然會 自我糾正糾正。

印尼話或賓賓話 就⋯ 你識聽口音咩? ...
已經有每日比佢睇30~60分鐘,冇可能一日開足10個8個鐘卡通比佢...
但係佢對住工人就成十幾個鐘...同埋始終同工人係"溝通" ,電視就單向...

引用:
原帖由 summerspring 於 2020-9-29 02:53 PM 發表

已經有每日比佢睇30~60分鐘,冇可能一日開足10個8個鐘卡通比佢...
但係佢對住工人就成十幾個鐘...同埋始終同工人係"溝通" ,電視就單向...
咁你要改善下, 我真係比佢睇足十幾個鐘的, 工人姐姐 溝通不會多, 你亦可以唔比佢講英文,我是這樣的。因為佢英文太差。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 summerspring 於 2020-9-29 02:51 PM 發表

有諗過搵真正當地老師比佢學...但係屋企付近果D都收得好貴,平果D就係香港老師...
會唔會試下上網搵老師?
因為我比小朋友係amazingtalker學緊,
佢唔似出面D補習社,得一兩個老師揀,仲要未必係外地,
個平台係好多老師,仲可以試堂,好多都國外老師,
小朋友同外國人傾得多就自然會識咖喇

炒咗個工人佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 張美賢 於 2020-9-30 08:15 PM 發表

會唔會試下上網搵老師?
因為我比小朋友係amazingtalker學緊,
佢唔似出面D補習社,得一兩個老師揀,仲要未必係外地,
個平台係好多老師,仲可以試堂,好多都國外老師,
小朋友同外國人傾得多就自然會識咖喇 ...
聽你咁講好似都幾好wor~價錢ok嗎?

多d與細路玩就少d跟姐姐的口音啩
https://youtu.be/APiJRVKYvi0

總版規
[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

[fly]><[/fly]
倉仔:
sold #704
sold #719

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 summerspring 於 2020-10-1 09:36 PM 發表

聽你咁講好似都幾好wor~價錢ok嗎?
我覺得CP值幾高
因為我之前試左3個
果3個都係外國老師
試半堂都係由$4X~$6X
仲要唔洗試完一個即刻揀
試到你啱心水都得

引用:
原帖由 張美賢 於 2020-10-2 04:15 PM 發表

我覺得CP值幾高
因為我之前試左3個
果3個都係外國老師
試半堂都係由$4X~$6X
仲要唔洗試完一個即刻揀
試到你啱心水都得
咁真係試多幾堂都唔肉赤
唔該哂你!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]