• 瀏覽: 20,233
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-9-26 12:39 PM 發表

你憑咩話我老作?完全真人真事
我覺得係真都唔奇

俾外國人知香港發生緊咩事!

https://youtu.be/ji4G86e7cJM

仲有上一集:

https://www.youtube.com/watch?v=CPqZPjtTDv8

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-9-26 11:03 AM 發表

話說我老豆係有自閉傾向 好驚陌生人 出到街好驚唔敢唔聲成日比人蝦 但對屋企就經常發脾氣 粗口鬧 但念在佢係英國多年勤力搵錢 就算佢衰到帶埋2奶返家 斷正同2奶去旅行 媽都原諒

到呀妹 同老豆性格一樣 冇自理能力 識左個一樣自閉既老公 呀媽極力反對都冇用 佢堅持結婚仲好快生左個女 仲極速離婚

呀媽原本有份工 因為見到個女同奶奶住 住到不和 生到成面暗瘡 污糟邋遢咁返黎 就忍唔住辭職幫佢 ...
樓主講漏個廢人:自己,冇錢搬靠屋企一樣係廢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-9-26 11:03 AM 發表

話說我老豆係有自閉傾向 好驚陌生人 出到街好驚唔敢唔聲成日比人蝦 但對屋企就經常發脾氣 粗口鬧 但念在佢係英國多年勤力搵錢 就算佢衰到帶埋2奶返家 斷正同2奶去旅行 媽都原諒

到呀妹 同老豆性格一樣 冇自理能力 識左個一樣自閉既老公 呀媽極力反對都冇用 佢堅持結婚仲好快生左個女 仲極速離婚

呀媽原本有份工 因為見到個女同奶奶住 住到不和 生到成面暗瘡 污糟邋遢咁返黎 就忍唔住辭職幫佢 ...
一係搵社工,一係常諗住阿彌陀佛。

回覆 引用 TOP

引用:

一係搵社工,一係常諗住阿彌陀佛。

回覆 引用 TOP

引用:

如果你講既野係真, 有自閉既家人更加要多關心. 我妹都有自閉, 但好親家人同好溫和, 因為我哋一家都明白, 家人最親.我妹除了同陌生人講野會緊急, 同結巴, 其他正常, 讀書都5覺有人蝦佢.

垃圾議員是筍工,
點下人數又夠鐘,
搏到流會早收工,
月薪十萬真輕鬆,
還有年津三百萬,
任滿酬金六十萬,
嘻嘻哈哈變富翁。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020/9/26 17:05 發表

冇資格呀 抽居屋今期遞表 打算加我媽名去抽 佢聽到好開心咁 話有機會有地方避下 等佢地自己搞掂自己生活 希望抽到啦
搵社工幫手,話唔定會快d分到

回覆 引用 TOP

引用:

搬都話無錢,
即係你都無咩能力獨立啦。重咁多要求

回覆 引用 TOP

一副嫌棄的口脗⋯⋯

回覆 引用 TOP

老豆自閉都有倆個老婆,正常咪三妻四妾?厲害.厲害,祝合家安康快樂!

唔明擺就

回覆 引用 TOP

自己有能力咪搬出去住!
依個係辦法之一

左手伸一伸,貴過係全身

回覆 引用 TOP

全家得妳一個係正常, 是禍是福? 好難有答案! 但妳出得帖, 似乎係禍, 但如果二揀一, 相信妳仍然揀做正常嗰個!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 toman118 於 2020-9-29 09:01 AM 發表

點解個天咁唔公平。
我無自閉症,脾氣又好又有私樓都要做毒男。
自閉症加脾氣差既有老婆有二奶。
無自閉,脾氣好,有私樓,很好條件;無理由做獨男。C兄,努力,加油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-9-29 09:29 AM 發表

最簡單,樓主自己搬出去
如果經濟許可,帶埋阿媽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-9-26 01:05 PM 發表

冇資格呀 抽居屋今期遞表 打算加我媽名去抽 佢聽到好開心咁 話有機會有地方避下 等佢地自己搞掂自己生活 希望抽到啦
你媽可以過到壓力測試?咁你屋企都算富有啦,首期比好多先得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2020-9-26 01:05 PM 發表

你媽可以過到壓力測試?咁你屋企都算富有啦,首期比好多先得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]