• 瀏覽: 15,042
  • 回覆: 148
  • 追帖: 3
朋友老公包二奶被我睇見了,我該唔該告訴渠呢?唔告訴渠覺得對唔住渠,告訴渠又驚渠哋鬧離婚?點辦?

引用:
原帖由 雨中的草莓 於 2020-9-25 04:37 PM 發表

朋友老公包二奶被我睇見了,我該唔該告訴渠呢?唔告訴渠覺得對唔住渠,告訴渠又驚渠哋鬧離婚?點辦?
首先, 一定要是確保不是一場誤會.
告訴她你知的事沒問題, 但不要加鹽加醋, 胡亂建議, 或強迫佢有所行動.
又或只講見到樣貌似佢老公既人, 等佢自行多加留意.

唔一定個個女人都介意到要離婚, 她最後怎樣是她自己的選擇.

講!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中的草莓 於 2020-9-25 04:37 PM 發表

當睇唔到就算 ..

回覆 引用 TOP

篤爆佢

回覆 引用 TOP

引用:

普通朋友還是好知心朋友?好知心朋友就講某人的事睇佢點反應先,如果反應好大就唔好講啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GX225 於 2020-9-26 07:08 AM 發表

首先, 一定要是確保不是一場誤會.
告訴她你知的事沒問題, 但不要加鹽加醋, 胡亂建議, 或強迫佢有所行動.
又或只講見到樣貌似佢老公既人, 等佢自行多加留意.

唔一定個個女人都介意到要離婚, 她最後怎樣是她自己的選擇. ...
講得好 同意x2

回覆 引用 TOP

可能朋友一早知隻眼開隻眼閉,你唔好咁多事就真

詐作不知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中的草莓 於 25-9-2020 04:37 PM 發表

一定要告訴真相

Algebra is basic mathematics !
引用:

你影佢相有証明先好!口講佢唔信就煩

回覆 引用 TOP

關你輪事咩?

回覆 引用 TOP

引用:

咁啱既,妳朋友都一早知妳老公都有包二奶,而個2奶就正正係妳依個結左婚既老友  關妳蛋治咩,人地可能就係唔想朋友知,仲懶醒

none of your business

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右