• 瀏覽: 32,668
  • 回覆: 3
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
個二奶一定係四川人,我細佬十幾年前係大陸識咗個四川女人,十幾年前香港辭咗工,帶住十幾萬上去深圳同四川女人同居。我亞爸勸細佬,大陸女人他駕馭不到,叫佢醒覺離場,但我細佬叉住條腰大聲話駕馭得到.... 好景不常,四川女人用財富轉移大法,六年間將我細佬副身家成功轉移至自己戶口,其間,細佬一個仙家用都無俾屋企人。期間,已瞞着家人和四川女人結婚了,因為結了婚才可以開始申請居港權。因為細佬已乾塘,四川女人又話在大陸已買樓,已俾了首期八萬人仔,供 25年要我細佬供,但樓又無我細佬名字。之後,申請到出來,家人知此四川女人厲害,禁止她上來我們家住,可憐的弟弟又要在香港租屋同個四川女人住。即時細佬又要供大陸樓,又要俾香港租屋錢,致經常碌爆咭和還 min pay...... 前幾日四川女人仲痴線到話要一百萬港幣俾佢。。。。。。。。因此,識大陸女人之前要諗清楚啊!

引用:
原帖由 Dakiki 於 2020-10-2 08:59 AM 發表

個四川女人未離婚可能係仲未拎到香港身份証。
四川女人已拿香港身份証,未離婚係本身人老珠黃,同埋大陸層樓未供完,要揾我細佬繼續供。。最痴線係半個月前,打電話指定爸爸聽,話要俾佢港幣一百萬..... 巨輪 2 劇情高天鷲包佳芯 BB咁靚一晚都係十萬蚊咋,四川女人陪咗我細佬十幾年,又老又殘,就話要俾一百萬佢用。。。。

引用:
原帖由 Dakiki 於 2020-10-2 09:33 AM 發表

你細佬現在仲比佢昆到真係無得救。

我大伯(老公的阿哥)的女人,是離婚婦,與她前夫有一子,大伯以前與佢在深圳同居,後來果女人搬回老家,大伯搬回香港,後來果女人話收養左朋友的BB禾,一頂綠帽笠下來大伯照受。

後來吾知係吾係大伯要買樓比個女人,大伯本來人品很差,大伯為左錢,呃我老公及另一個細佬一筆錢,又呃父母的錢去比個女人。個女人無做野,女人的阿媽是傷殘。 但成件事6299盲撐大伯。 ...
唉,家家有本難唸的經。。。。。

引用:
原帖由 Dakiki 於 2020-10-2 09:42 AM 發表

所謂的家人真令人煩惱。
你弟與四川女人有仔女嗎?
沒有,有一次四川女人諗出絕招,就係大咗肚,以為有籌碼,我媽堅決話唔會幫佢揍,她見我家人不就範,落咗個 BB.....佢以前未申請到身份証時,住過一排大陸,每次我細佬回大陸家時,都要事先致電通知佢。有一次細佬諗住俾驚喜作,無通知就上大陸家,點知家門反鎖,四川女人唔俾細佬入..... 之後細佬懦弱到當無事發生。。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]