• 瀏覽: 28,948
  • 回覆: 320
  • 追帖: 4
逢場作戲好正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
吾可以比機會二奶有位入呀
你同老豆吾好對立先,同佢關係KEEP返好先
佢始終心繫你多過二奶啦
之後你又話等錢洗, 無錢洗之類, 吸乾左佢先
咁二奶自然會消退, 你又可以個個月當家用比返老豆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
以下內容凡人不易接受,敬請讀者留意。

70歲人都嗰頭近囉,你地咪由佢開開心心玩埋哩幾年囉。呃唔呃錢都冇所謂喇,都帶唔到落棺材架啦。只要佢仲知自己係人地老公同老豆,有做好本份就算喇。
你地已經向佢表達咗睇法,佢亦都知道自己做緊乜,佢要繼續同二奶一齊都吹佢唔脹,唔通臨老離婚斷絶父子關係咩?
睇開D算啦。。。

隻眼開隻眼閉

回覆 引用 TOP

大部份男人都想包二奶,不論年紀多大,現在未包祗是時機未到

回覆 引用 TOP

引用:

做唔到啲乜,始終錢係佢的。等佢用曬自己錢(你也可以幫手用) ,就自自然會乖乖地聽你們話。

回覆 引用 TOP

引用:

你現在冇乜嘢好做,得閒諗個一個好啲故仔,收視率可能高啲。

回覆 引用 TOP

Cut off the money to your dad as far as possible.

回覆 引用 TOP

引用:

十個男人九個滾。第十個位只因無銀。。。

蘇格拉底:對制度不滿時,要麼離開,要麼合法改變,但無權破壞它

“we lie, we cheat, and we steal.” said Pompeo.
Snowden: “we already knew it.”

回覆 引用 TOP

難搞,見過同你一樣
最後比咗600 幾萬來投資移民
分多兩間屋
共二千六百幾萬
仲多咗個細佬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 波馬學徒 於 2020-9-24 10:19 AM 發表

無錢自然就夢醒~ 你老豆69應該硬唔到,而家係尋求心靈上既安慰.
你地姐妹做佢心靈上既慰藉對象..應該可以解決問題
屋企人多關係,同時理好倒吊呀,冇錢女人邊個同你傾感情呢!

回覆 引用 TOP

個老豆都七十,如果真係捱大你地,對個家又有貢獻,錢又係佢嘅,就比佢開開心心啦!

當叫雞玩交友app 一個月幾千蚊 好多男人唔玩女人賭錢都賭左去 立條底線 你叫你老豆試下唔俾錢佢睇下會點 收返財政權先

回覆 引用 TOP

包二奶   即養二公   重餋二奶全家  今時今日香港還有傻佬   睲睲啦 港產!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]