• 瀏覽: 31,914
  • 回覆: 325
  • 追帖: 3
其實70幾歲應該做D自己開心定保持個形象做D令你開心既野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-24 09:34 AM 發表

我地唔係貪老豆d錢,只係睇唔過眼,佢成世人搵錢搵得咁辛苦,臨老比人呃晒真係好唔抵。老豆個人鍾意聽好聽既說話,又自以為是,我地話個女人只係貪你d錢,老豆話:「無人呃得到我!」我都唔知點樣可以令老豆相信我地。 ...
你老豆用錢去買回失去嘅青春身軀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半頁高馬桶 於 2020-9-24 10:54 AM 發表

70歲?
70歲保養好仲會硬嘅

回覆 引用 TOP

系擔心老竇?
定系擔心老竇D錢比左人D,無得留低比你地?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
你將來一樣會咁樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 11:41 PM 發表

像普通人一般,反而阿媽40年來對老豆好好,持家有道,就算而家知道佢有二奶,阿媽都原諒老豆,話老豆咁多年對個家有貢獻,唔好趕老豆走。
你媽都隻眼開隻眼閉,
你仲可以做到D乜?

你媽而家夠煩,
就唔好再添煩添亂,
一切聽你媽講。。。

回覆 引用 TOP

叫公安捉2奶

伒有泛民rubbish
無腦死豬西先睇爛果日報

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
個二奶一定係四川人,我細佬十幾年前係大陸識咗個四川女人,十幾年前香港辭咗工,帶住十幾萬上去深圳同四川女人同居。我亞爸勸細佬,大陸女人他駕馭不到,叫佢醒覺離場,但我細佬叉住條腰大聲話駕馭得到.... 好景不常,四川女人用財富轉移大法,六年間將我細佬副身家成功轉移至自己戶口,其間,細佬一個仙家用都無俾屋企人。期間,已瞞着家人和四川女人結婚了,因為結了婚才可以開始申請居港權。因為細佬已乾塘,四川女人又話在大陸已買樓,已俾了首期八萬人仔,供 25年要我細佬供,但樓又無我細佬名字。之後,申請到出來,家人知此四川女人厲害,禁止她上來我們家住,可憐的弟弟又要在香港租屋同個四川女人住。即時細佬又要供大陸樓,又要俾香港租屋錢,致經常碌爆咭和還 min pay...... 前幾日四川女人仲痴線到話要一百萬港幣俾佢。。。。。。。。因此,識大陸女人之前要諗清楚啊!

引用:

你們先攞哂佢D錢 呃又好 搶又好 唔係遲早冇

回覆 引用 TOP

引用:

叫二娘囉,點做

回覆 引用 TOP

引用:

男人好清楚, 人地歡迎你驅風咩

你兩個知,你媽無理由唔知

70張重做生意, 邊咁好心力?

被人呃晒d 錢咪收皮囉, 照顧好自己啊媽,等老爸返轉頭
重點係死襟實自己銀包

你都多餘既,你未成年? 要聽個女人教訓?
男人揾女人好正常, 幾時被你執返劑? 佢肯咪玩大佢,執返劑誰怕誰

最重要你有自己底氣,唔洗靠啊爸

理得佢來人係何計人? 老子無洗你教訓, 咪扮後娘八婆你no say

回覆 引用 TOP

同你阿爸講, 如果你認為佢是真心的. 就夾埋你們上演一場戲.  
生意失敗+爭財務公司錢+要訓街+周身病痛要個女人長期照顧. 但份保險最終受益是你媽咪.
睇外佢仲愛唔愛你老豆,.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 11:41 PM 發表

像普通人一般,反而阿媽40年來對老豆好好,持家有道,就算而家知道佢有二奶,阿媽都原諒老豆,話老豆咁多年對個家有貢獻,唔好趕老豆走。
唔清醒,可能係你。
佢要甘心受騙,請問你可以點?
反之,你時刻保持清醒,別人要如何騙你?
情債,錢還。已經係最輕微。

回覆 引用 TOP

冇耐前都有單

回覆 引用 TOP

hu婚姻很難說,看雙方的吧

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]