• 瀏覽: 28,908
  • 回覆: 320
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
沉左船 未比人呃晒啲錢
不如從佢手上慢慢拎番啲錢
再削佢權同自由 等佢盡快爆煲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 11:49 PM 發表

我有同老豆講過,如果你已經唔愛阿媽,你就返大陸同個二奶一齊囉,我地成全你,只要你開心就好,但老豆又唔走,我都唔知佢究竟想點。
走左。。。。過幾年病左點算
個二奶應該走 70歲 真係有感情咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 04:48 PM 發表

我父母結婚40年,一家人一直關係好好。老豆近年返大陸做生意,最近比我同我妹發現佢包二奶,我地問老豆想點,老豆話﹕「慢慢甩,唔好刺激人地。」我地比時間老豆處理,點知原來佢仲日日同二奶講電話好happy。後來我地踢爆老豆,老豆就講大話話無再講電話,原來轉為同二奶WECHAT,始終唔肯甩。

我老豆已70歲,個二奶只是貪佢D錢,但老豆唔認,話無錢銀瓜葛,仲反話我地煩。但又比我地發現佢成日匯錢比個二奶 ...
支那雞叫你老豆比400半個鐘好,千其唔好比多一個仙。

回覆 引用 TOP

男人中老年後包二奶好平常,我屋企都發生過。

如果你媽媽都唔介意亦體諒,你做仔女亦無權過問。況且父親咁大個人一定知個後果都做得出,佢跟本唔會理會做仔女嘅感受,樓主你都係盡量說服自己不要太上心,時候到了件事自然會完結,不用操心。

物業和錢係父親自己的,他要怎樣處理也有自己自由,除了他的髮妻無人能過問。

我明白做仔女的好擔心父親會被騙,那是出於將爸爸的財富看待成自己的財富而已,其實爸爸未死他的錢根本和仔女無關。

我是過來人感受特別深,我是不能苟同爸爸愛另一個女人,但做人幾十年又怎可能保證一次錯誤也不犯?有一天他會回頭是岸。有些教訓要當事人親身學習,旁人如何勸戒都聽不入耳。

回覆 引用 TOP

70歲仲咁有心有力實在難得,反正都咁嘅年紀,過吾過得世,D錢都無得幾多年享,仲可以買個二奶返來真令人羨慕,反正錢又帶吾入棺材,臨老有個美好回憶都算係男人之光!

回覆 引用 TOP

近排咁多呢啲話題!

勸佢要玩得有分寸,反正都七十了。

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|

回覆 引用 TOP

子女和二奶爭產案😌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yemichelle 於 2020-9-23 11:41 PM 發表

像普通人一般,反而阿媽40年來對老豆好好,持家有道,就算而家知道佢有二奶,阿媽都原諒老豆,話老豆咁多年對個家有貢獻,唔好趕老豆走。
點解要趕老豆走?住嘅地方係你地名你地出錢?我係你老豆就趕你走先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2020-9-24 11:35 AM 發表

近排咁多呢啲話題!
作開有條路

回覆 引用 TOP

都 70 啦 死就一世 唔死就大半世, 咪比佢玩下囉!!!!!
你驚比2奶 囉曬 你老豆D錢????  佢70 仲要上大6做生意 你又唔幫佢手?
佢玩女人你就 左頭左細 你都係覺得老豆一定會留返好多$比你, 現在比2奶囉曬.......條氣唔順姐!!!!

多D 關心同 了解老人家啦! 後生仔!

回覆 引用 TOP

教育出現問題

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

引用:

要經濟封鎖你老豆

幫佢買10000股滙豐報復

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]