• 瀏覽: 2,428
  • 回覆: 24
其實我都唔係好熟打斑,想知道如果想啲班快啲滅甩嘅話其實係咪應該要搵個好啲嘅醫生?定係有啲機係會勁啲容易啲打得甩㗎

因為每個人斑嘅情況都唔同,係好靠醫生幫你睇咗皮膚,知道你用邊種機去打先至會容易啲同快啲甩嫁

醫生手勢好重要,因為佢嗰較個個度數,冇影響到個效果

引用:
原帖由 xddog 於 2020-9-23 05:09 PM 發表

我絕對2000%同意,之前係一間細美容院搞到我起晒白點,個治療師話同我開得勁啲.... 之後唔對路搵咗個喺醫美界都算有名氣嘅醫生都要搞咗半年皮膚先均勻返

引用:
原帖由 鹹蛋黃加鹹蛋 於 2020-9-23 03:28 PM 發表

因為每個人斑嘅情況都唔同,係好靠醫生幫你睇咗皮膚,知道你用邊種機去打先至會容易啲同快啲甩嫁
例如Pico 咁唔係人人岩架其實, 好似我之前打medical laser都用咗三部機,但我媽咪去打嗰時就係用其他唔同嘅機,打得啱嘅話好快就會見到效果,特別係毛孔,收得好細!!

引用:
原帖由 香港大腳板 於 2020-9-23 05:43 PM 發表

我絕對2000%同意,之前係一間細美容院搞到我起晒白點,個治療師話同我開得勁啲.... 之後唔對路搵咗個喺醫美界都算有名氣嘅醫生都要搞咗半年皮膚先均勻返 ...
真係寧願唔好貪平,專業好緊要,尤其打上面既野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蛇馬lu 於 2020-9-22 01:58 PM 發表

其實我都唔係好熟打斑,想知道如果想啲班快啲滅甩嘅話其實係咪應該要搵個好啲嘅醫生?定係有啲機係會勁啲容易啲打得甩㗎
睇手勢同埋睇用咩機打都好重要,同埋打完要好好留意保養

引用:
原帖由 xddog 於 2020-9-23 05:09 PM 發表

明白...咁好似搵出名醫生重要D...我仲以為都差唔多照打嫁tim

引用:
原帖由 藥水3千 於 2020-9-24 02:15 PM 發表

例如Pico 咁唔係人人岩架其實, 好似我之前打medical laser都用咗三部機,但我媽咪去打嗰時就係用其他唔同嘅機,打得啱嘅話好快就會見到效果,特別係毛孔,收得好細!! ...
咁如果係咁好似都係見咗醫生先比較好喎!想知你嗰隻Medical laser咁樣mix係邊有得做?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 地獄自我的鞋抽 於 2020-9-25 10:29 AM 發表

睇手勢同埋睇用咩機打都好重要,同埋打完要好好留意保養
好的,謝謝你
打完多數可以點保養會好D?

引用:
原帖由 蛇馬lu 於 2020-9-25 03:08 PM 發表

好的,謝謝你
我係趁有promo嗰時join嫁,你可以問吓cosmax,佢package仲有送埋頸!呢間啲醫生比較細心,之前試過其他都係是但幫你打完就算啦,佢哋仲會教你之後點樣護理,每次都見到有分別係真係幾開心!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蛇馬lu 於 2020-9-25 03:03 PM 發表

明白...咁好似搵出名醫生重要D...我仲以為都差唔多照打嫁tim
我去搵湯醫生打的,佢每次都會好細心咁睇左皮膚先,吾會hea打,有d班位佢會進取d打到起痧,之後會解釋返做左嘅能量同預期效果會係乜,打左半年d皮膚已經均勻返曬,佢真係救左我所以我係佢鐡粉!宜家冇曬班(戴口罩而且冇乜出街可能都有幫助?!),之後湯醫生安排左個治療師同我做保養,因為佢話反正佢每次開始treatment 前都會𥄫𥄫,我又可以平d無咁肉赤,同埋佢啲治療師真係好有料,我覺得佢比到效果之餘,仲會真係同d客諗埋所有野好感動,平時好多醫生根本點會care,一係隻眼生喺頭殼頂,講多兩句都費事,一係有d只係打份工交功課又或者個客愈肯比$愈好,做乜要建議任何著數,我介紹左幾個同事朋友搵佢,每一個人都好buy 佢因為 😍有。效。果!我曾經蠢無知,見過鬼怕黑,而家佢一日唔退休都會黐住佢😁😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蛇馬lu 於 2020-9-25 03:08 PM 發表

好的,謝謝你
打完最緊要唔好曬太陽同做多D補濕,不過最緊要簡間好手勢嘅打,我之前係lumiere打得都ok架,仲有得試做

回覆 引用 TOP

我賀爾蒙斑搵皮膚專醫生打左幾次都無改善得,
而且顏色好似仲深左 後尾佢轉介我去去養和問, 都話無得攪, 只可以開D藥膏我搽, 
搽左係有淡小小, 但清唔到, 如果淨係淡小小我洗乜洗咁多錢打,,, 
係去到上年有個fd介紹係醫美打, 打一次仲勁過我係醫生到打多次….. 
真係痴鬼線, 晒咗成年時間同錢

引用:
原帖由 ALayi 於 2020-10-16 05:26 PM 發表

我賀爾蒙斑搵皮膚專醫生打左幾次都無改善得,
而且顏色好似仲深左 後尾佢轉介我去去養和問, 都話無得攪, 只可以開D藥膏我搽, 
搽左係有淡小小, 但清唔到, 如果淨係淡小小我洗乜洗咁多錢打,,, 
係去到上年有個fd介紹係醫美打, 打一次仲勁過我係醫生到打多次….. 
真係痴鬼線, 晒咗成年時間同錢 ...
咁你依加打成點 ? 我聽人講荷爾蒙係打唔清, 只可以打到淡 ?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]