• 瀏覽: 2,075
  • 回覆: 24
發覺之前用開嘅粉底,宜家戴口罩用會好焗、好唔舒服
想換過隻輕薄d嘅粉底
粉底液或者BB cushion都得
sis們有冇好介紹???

回覆 引用 TOP

美寶蓮有款,可以吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房怕駱駝 於 2020-9-24 05:49 PM 發表

帶口罩畫個眼妝久好了
但係食飯個d就要除口罩,比人見到唔搽粉底齋眼妝好奇怪咁

雅詩蘭黛

回覆 引用 TOP

保濕

回覆 引用 TOP

而家疫情時間就用多左粉餅, Covermark既都好好用

引用:
原帖由 beatasan 於 2020-10-5 12:54 PM 發表

而家疫情時間就用多左粉餅, Covermark既都好好用
Covermark邊個粉餅好用? 我只用過草本粉

引用:
原帖由 rachalsery 於 2020-10-5 12:56 PM 發表

Covermark邊個粉餅好用? 我只用過草本粉
Covermark silky fit, 先用控油BASE再上粉, 已經Last到一日

引用:
原帖由 beatasan 於 2020-10-5 03:39 PM 發表

Covermark silky fit, 先用控油BASE再上粉, 已經Last到一日
遮瑕力點呀? 遮到痘印嗎?

引用:
原帖由 rachalsery 於 2020-10-5 03:40 PM 發表

遮瑕力點呀? 遮到痘印嗎?
遮到痘印呀,雖然要帶口罩, 不過買左d粉底擺係度唔用就浪費左, 呢盒Silky fit粉餅比想像中透薄, 搽控油BASE+搽一層粉+眼線就已經精神哂, 下妝心情又好D!

cushion嘅話,我最近幾鐘意clarins個隻bright plus cushion
用完佢個底妝好透薄、自然
coverage都ok,少少色斑嘅話都遮到

夏天用rmk gel cream foundation, 今個星期天氣開始轉涼,用緊make up forever UV bright cushion

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]