• 瀏覽: 3,640
  • 回覆: 29
我囝囝一有緊張就胃痛…仲會屙唔出,咁細個人仔都唔知點幫佢好,擔心…

我仔都係咁,有時會俾佢聽下歌..放鬆下…

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
你去買嗰D可以加落水的supplement, 溝埋左細路仔飲完唔覺架哈哈

引用:
原帖由 turkeykikiki 於 2020-9-21 07:11 PM 發表

我囝囝一有緊張就胃痛…仲會屙唔出,咁細個人仔都唔知點幫佢好,擔心…
佢係因咩緊張? 又或者玩下遊戲會唔會好D?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 heyhitboy 於 2020-9-22 11:11 AM 發表

如果覺得免疫力唔好, 可以試下ENFINITAS, 佢有母乳成份乳鐵蛋白, 有助增強抵抗力, 我個仔飲緊,見佢一直都無咩大病痛, so far都ok
抵抗力好真係好重要, 特時返學好多時D 同學仔病就人人都病

回覆 引用 TOP

小朋友係咪唔點飲水呢?飲水都好重要架啵!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 linglung131 於 2020-9-22 11:51 AM 發表

你去買嗰D可以加落水的supplement, 溝埋左細路仔飲完唔覺架哈哈
太細個supplement又好亂加, 一來小心有無其他添加劑, 年齡岩唔岩, 而且食物/奶粉會唔會有(提防吸收太多)

引用:
原帖由 linglung131 於 2020-9-22 11:51 AM 發表

有冇推介呢?食落肚既野唔敢亂買呀!因間傷胃..

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 turkeykikiki 於 2020-9-21 07:11 PM 發表

睇兒科醫生

回覆 引用 TOP

引用:

胃痛關屙屎事?胃壁有冇事?閑時戒酸同刺激飲食(冷熱都要控制)、養零食習慣以鹼性為先。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高

回覆 引用 TOP

可以用三條細蟲草煲瘦肉水佢飲。提升返免疫力

回覆 引用 TOP

去睇睇兒科,如果冇問題就唔好太擔心,只繫心理緊張,讓寶寶唔好緊張放鬆啲就好了!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]