• 瀏覽: 3,495
  • 回覆: 38
好辛苦好辛苦 已經決定放手 但個腦不停諗住佢地發生關係個畫面 真係好痛苦 我需唔需要睇心理醫生

熱賣及精選
好采未結婚,唔好再諗喇!努力再搵下一個啦!加油!

引用:
原帖由 winson1124 於 2020-9-21 15:34 發表

好辛苦好辛苦 已經決定放手 但個腦不停諗住佢地發生關係個畫面 真係好痛苦 我需唔需要睇心理醫生
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。你不妨到以下的網址了解我們的服務:   http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25309670  
   ,那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

*由2020年10月5日起,『Chat窿』服務時段將作出以下調整︰星期一至五︰下午4時 - 凌晨1時;星期六、日及公眾假期︰下午8時- 凌晨1時

《自殺.自療.互助舍》

回覆 引用 TOP

比啲時間自己,最緊要唔好再睇返佢嘅嘢,包括相,FB,ig 等等...斷絕所有來往。

過多一排會慢慢淡,如果真係頂唔順,就搵醫生。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winson1124 於 2020-9-21 03:34 PM 發表

飛左佢啦,男人好易識到一個...

回覆 引用 TOP

上心了怎能輕易放手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 橋頭會蝦米 於 2020-9-21 10:25 PM 發表

隻要未結婚冇仔,咩都好講,唔得再搵個
男人外麵偷食都可以啦,自己女人外麵一次都不能忍

回覆 引用 TOP

我覺得你唔使心理醫生,你呢屬於正常嘅失戀後遺症,開啟一段新戀情就好了,都系佢嘅錯你苦惱啥啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winson1124 於 2020-9-21 03:34 PM 發表

痛苦隨著日子過去慢慢會好,先去圖書館租些書,自己搵心靈鷄湯。對於這些失戀問題心理醫生聽完幫不到甚麽,有症狀的話只能開藥物治療。不用吃藥吧?最後都靠你自己脫離。

需要心理輔導你可以看下面的求助網站。

你講緊的應該係創傷後遺症...去閱讀這方面的症狀,不要想太多自己嚇自己。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Z00000 於 2020-9-21 08:12 PM 發表

好采未結婚,唔好再諗喇!努力再搵下一個啦!加油!
贊同

回覆 引用 TOP

引用:

你親眼見到?

回覆 引用 TOP

女人心海底針,兄弟唔好再成疾喺呢種痛苦中了,堅決了斷

回覆 引用 TOP

女死女還在,下個更可愛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右