• 瀏覽: 1,976
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
點搵好的工人姐姐?一般請工人幾錢?

我都想知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-9-20 07:47 PM 發表

點搵好的工人姐姐?一般請工人幾錢?
點為之好?

印印太約 三萬 吧。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-23 08:38 PM 發表

點為之好?

印印太約 三萬 吧。
唔偷野,有禮貌,乾乾淨淨正正常常就得㗎啦
3萬一個月?

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-9-23 09:53 PM 發表

唔偷野,有禮貌,乾乾淨淨正正常常就得㗎啦
3萬一個月?
其實你要求已經好高啦! 我請過5個, 得一個係咁咋⋯⋯

三萬係 第一筆 費用, 最低工資$4千幾 , 不過問題在於, 你比左三萬,佢黎到見人工低,做完一個月走人 去D人工高D既地方工作,你完全冇保障,請果個又要再比一大筆亦未必有保障。

印印太約三萬吧。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-24 12:35 AM 發表

其實你要求已經好高啦! 我請過5個, 得一個係咁咋⋯⋯

三萬係 第一筆 費用, 最低工資$4千幾 , 不過問題在於, 你比左三萬,佢黎到見人工低,做完一個月走人 去D人工高D既地方工作,你完全冇保障,請果個又要再比一大筆亦未必有保障。 ...
原來第一筆都要成3萬,如果去中介公司諮詢一下使唔使錢㗎?

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-9-24 10:27 PM 發表

原來第一筆都要成3萬,如果去中介公司諮詢一下使唔使錢㗎?
唔洗,賓賓應該平一半。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-25 12:28 AM 發表

唔洗,賓賓應該平一半。
謝謝你呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-23 08:38 PM 發表

點為之好?

印印太約 三萬 吧。
點解印印仲貴過賓賓呢

引用:
原帖由 大室內設計師 於 2020-10-5 07:31 AM 發表

點解印印仲貴過賓賓呢?
下年開始,印印 在印尼代理既費用 本由印印比 但轉給香港顧主比。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-10-5 12:05 PM 發表

下年開始,印印 在印尼代理既費用 本由印印比 但轉給香港顧主比。
下年印印代理費轉由我地僱主俾,豈不是下年仲貴?但今年仍由印印佢哋自己俾,今年僱主又唔駛俾,點解今年都仲要貴過賓妹???

引用:
原帖由 大室內設計師 於 2020-10-6 01:10 AM 發表

下年印印代理費轉由我地僱主俾,豈不是下年仲貴?但今年仍由印印佢哋自己俾,今年僱主又唔駛俾,點解今年都仲要貴過賓妹???
今年唔貴,但係你係工人姐姐, 會比 萬六蚊 中介黎香港打工 定 休息兩個月 唔洗比 萬六蚊?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]