• 瀏覽: 2,457
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
最近我收到一個無儲存號碼的人whatsapp同我say hi, facebook又突然見到前男友like我d public post...(我無回應,馬上block哂)

我驚,就同男友講呢件事。
佢話我到底幾時先處理到同前度既事,
話我係佢面前講前度唔理佢感受,
叫我成熟d自己去處理件事...

我又忍唔住喊左出黎,
佢係電話上叫我冷靜下就cut左我線....

其實我做錯d咩?我咁多年都冇聯絡過前度,我只係怕佢騷擾我,因為唔只一次啦

我只係想男友安慰我,叫我唔洗驚,同送我番屋送到樓下姐。
唔通咩都唔同佢講就好咩?

熱賣及精選
引用:
原帖由 等等等一陣 於 2020-9-20 09:41 發表

最近我收到一個無儲存號碼的人whatsapp同我say hi, facebook又突然見到前男友like我d public post...(我無回應,馬上block哂)

我又忍唔住喊左出黎,

其實我做錯d咩?我咁多年都冇聯絡 ...
唔成熟嘅會唔會係佢呀?

唔成熟嘅係佢,而且情商太低

引用:
原帖由 等等等一陣 於 2020-9-20 09:41 AM 發表

我又忍唔住喊左出黎,

驚咩野?正常做法系唔使同男友講,whatspp就問佢系邊個,問下前男友有咩事,你自己心裡有底,借錢,要求續緣都不理佢,自己可以處理,使咩同人講,你幾大年齡?

引用:
原帖由 等等等一陣 於 2020-9-20 09:41 AM 發表

我又忍唔住喊左出黎,

係佢既角度
"話我係佢面前講前度唔理佢感受"

係妳既角度
"我只係怕佢騷擾我,因為唔只一次啦"

妳可以坦白D,講自己好驚要安慰請陪伴我好嗎?
就差一句說話,原本係SWEET SWEET變成感情受損

唔係指責前度,講你地有辦法聯絡佢點關心你點好景係一種壓力
現任男友係妳面前講前度女友做呢件事,妳覺得有人候住佢個心一樣難受

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2020-9-20 09:58 AM 發表

驚咩野?正常做法系唔使同男友講,whatspp就問佢系邊個,問下前男友有咩事,你自己心裡有底,借錢,要求續緣都不理佢,自己可以處理,使咩同人講,你幾大年齡? ...
點解唔驚?又知我住邊,又知我父母係邊度做野...之前都半夜打來騷擾我😑真係咩都唔同男友講好咩?

引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-9-20 10:16 AM 發表

係佢既角度
"話我係佢面前講前度唔理佢感受"

係妳既角度
"我只係怕佢騷擾我,因為唔只一次啦"

妳可以坦白D,講自己好驚要安慰請陪伴我好嗎?
就差一句說話,原本係SWEET SWEET變成感情受損

唔係指責前度,講你地有辦法聯絡佢點關心你點好景係一種壓力
現任男友係妳面前講前度女友做呢件事,妳覺得有人候住佢個心一樣難受 ...
我同左佢講,我想佢安慰...但佢冇,只係話我唔識處理

引用:
原帖由 kinkin59 於 2020-9-20 09:43 AM 發表

唔成熟嘅會唔會係佢呀?
我都block哂前度既電話facebook...但次次都有新太空卡,我點block得哂🙄

引用:
原帖由 冬眠少獅子 於 2020-9-20 09:49 AM 發表

唔成熟嘅係佢,而且情商太低
佢其實有時好情緒化

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 等等等一陣 於 2020-9-20 10:29 AM 發表

點解唔驚?又知我住邊,又知我父母係邊度做野...之前都半夜打來騷擾我😑真係咩都唔同男友講好咩?
前男友可以吃左你?奸左你?你可以報警啊!你同父母一齊生活的,三更半夜電話有咩好驚,我十八歲開始一個住,之前分手後被前男友的第三者電話騷擾一年都系甘啦!

剩係識得喊

引用:

我又忍唔住喊左出黎,

盡快去眼科醫院驗吓對眼先啦…

連續兩個男人都有問題…

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-9-20 10:44 AM 發表

盡快去眼科醫院驗吓對眼先啦…

連續兩個男人都有問題…
中間仲有2個都冇問題。而家呢個係講到前度佢先咁大反應

引用:
原帖由 noel2046 於 2020-9-20 10:35 AM 發表

剩係識得喊
係呀!因為我情緒唔穩定,成日都會突然喊

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2020-9-20 10:34 AM 發表

前男友可以吃左你?奸左你?你可以報警啊!你同父母一齊生活的,三更半夜電話有咩好驚,我十八歲開始一個住,之前分手後被前男友的第三者電話騷擾一年都系甘啦! ...
咁睇黎似你有問題多d. btw, 點解而家仲有人信報警係有用,咁頭先你問我幾多歲,我真係細你好多啦咁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]