• 瀏覽: 921
  • 回覆: 2
[隱藏]
請容許我分享這個工人的事,佢係斷約工人,琴日21/1 last day,但佢琴日無上機,今天仍然在穗禾出現,可能搵緊新僱主,我唔想有他們僱主(穗禾街坊)受害,如果你唔介意此人的惡行請佢請自求多福。另外,我估計佢現時應住在一位菲律賓同鄉的僱主家中,因該僱主外遊兩星期,如果街坊你們在這段時間外遊兩星期的,請小心你家中的工人姐姐,有機會帶了外人到家中暫住。

講返我哩位工人,重點講琴日last day的事,佢係2/1/2020 比辭職信我,應該做到2/2/2020,但我知道佢女兒25/1生日,因為佢都做了三年幾,而且佢話要辭職係回家照顧女兒,所以之前同佢商量好可以比佢扣大假提早回家與女兒慶生,佢答應了扣假提早回家,也買了即晚的直航機返Iloilo。

但到last day 早上,我比左1個月薪金,機票及交通津貼($100)佢,所有跟合約。但佢突然發難,屈我老公答應比佢大假錢,佢要大假錢亦要大假,我最後報左警,警方都無辦法,表示是勞資糾紛。最後我接受警方建議比埋大假錢佢,送走佢就算。結果佢好滿意咁走!

佢做左三年幾,我們一家人都對佢好似家人咁,真係無諗過佢最後竟然為錢屈我老公。


此人滿口謊言,非常聰明,非常無賴,言而無信,出爾反爾!請各位小心!
https://neard.com/feeds/39281



人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

咁個老公唔係度咩?

要大假錢, 咪叫佢做到2號先走囉. 
傾左既野無寫低簽名作實?



回覆 引用 TOP

有冇錄音?有冇簽名?


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]