• 瀏覽: 1,524
  • 回覆: 26
我讀緊女校,今年新轉入去,聽畢左業既學姐講依間學校會定期搞無鞋日,嗰日所有學生一返到學校就要除鞋,剩係俾著住對襪或者赤腳,我地只可以着白長襪,好擔心對襪會踩污糟,你地學校系咪都系咁?

熱賣及精選
😂😂有潔癖?

回覆 引用 TOP

踩污糟咪放入洗衣機洗囉,都唔知有乜好擔心。

回覆 引用 TOP

搵對舊襪想唔要o既,到時個活動著完直程掉咗去唔要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站怕馬 於 2020-9-18 11:42 PM 發表

我讀緊女校,今年新轉入去,聽畢左業既學姐講依間學校會定期搞無鞋日,嗰日所有學生一返到學校就要除鞋,剩係俾著住對襪或者赤腳,我地只可以着白長襪,好擔心對襪會踩污糟,你地學校系咪都系咁? ...
點解會搞咁既野?我覺得學校有問題喎,如果搞冇衫日咁點?

駛咩煩, 著完對襪掉左佢咪得囉

回覆 引用 TOP

對襪污糟咪攞去洗囉,帶定多一對返學。

回覆 引用 TOP

其實可以選擇赤腳?

Debug:
-----------------------------------------
$allowbbcode is true
$bbcodeoff is false
感覺好dirty

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2020-9-19 07:23 PM 發表

點解會搞咁既野?我覺得學校有問題喎,如果搞冇衫日咁點?
今日上班務課問了班主任,班主任話前幾年有推行過一兩年,後來比學生投訴就無再推行了。

引用:
原帖由 多明戈 於 2020-9-21 05:35 PM 發表

其實可以選擇赤腳?
尋日我問班主任,佢話最近幾年都冇再推行無鞋日了,不過我地有啲堂要除鞋上,例如PE堂冇帶衫就要除鞋,一定要着住對襪,唔可以除。

引用:
原帖由 車站怕馬 於 2020-9-23 02:55 PM 發表

今日上班務課問了班主任,班主任話前幾年有推行過一兩年,後來比學生投訴就無再推行了。
正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站怕馬 於 2020-9-23 02:57 PM 發表

尋日我問班主任,佢話最近幾年都冇再推行無鞋日了,不過我地有啲堂要除鞋上,例如PE堂冇帶衫就要除鞋,一定要着住對襪,唔可以除。
勁on9,咁既條款

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站怕馬 於 2020-9-23 02:52 PM 發表

感覺好dirty
叫屋企人返去投訴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]